BORSATEK.COM – Borsa İstanbul’da aracı kurumlar tarafından önerilen hisseler içinde en çok getiri potansiyeli olanlar belli oldu.
En az 10 aracı kurum tarafından önerilmiş olma koşuluyla, en yüksek prim beklenen hisse senedi yüzde 109 prim potansiyeli ile Hacı Ömer Sabanc Holding (SAHOL) hissesi oldu. Toplam 13 aracı kurum SAHOL hisse senedini ortalama 160.58 TL hedef fiyat ile önerirken tüm öneriler içinde en yüksek hedef fiyat ise 175.30 TL oldu.
SAHOL’den sonra 17 aracı kurumun öneri açıkladığı Koç Holding (KCHOL) 283.71 TL ortalama hedef fiyat ve yüzde 98.12 prim potansiyeli ile ikinci sırada yer aldı.
18 aracı kurumun önerdiği Mavi Giyim (MAVI) ve 23 aracı kurumun fiyat açıkladığı Yapı Kredi Bankası (YKBNK) ise sırasıyla ortalama yüzde 95.81 ve yüzde 91.57 prim potansiyeline sahip durumda.
Prim potansiyeli en yüksek hisseler
En az 10 aracı kurumun hedef fiyat açıkladığı hisseler içinde getiri potansiyeli en yüksek 13 hisse senedi şöyle sıralandı:

İlk üç sırada yer alan Sabancı Holding (SAHOL), Koç Holding (KCHOL) ve Mavi Giyim (MAVI) hisseleri için yayınlanan sor raporlar şöyle:
Deniz Yatırım – Sabancı Holding

■ Genel değerlendirme: Finansalların ardından Sabancı Holding için 12-aylık hedef fiyatımızı 153,30 TL, önerimizi de AL olarak sürdürüyoruz.
SAHOL’ü 12 Mayıs 2023 tarihinden bu yana, 41,55 TL ortalama maliyet ile
Model Portföyümüzde taşıdığımızı ve mevcut pozisyonu ile beğenmeye
devam ettiğimizi önemle hatırlatmak isteriz. Söz konusu tarihten bu yana
SAHOL, son kapanış rakamına göre, nominal bazda %142, BIST 100 endeksine göre relatifte de %19 düzeylerinde performans sergilemiştir.
Şirket, bugün 2024 yılı dördüncü çeyrek sonuçlarına ilişkin bir telekonferans gerçekleştirecek.
Hisse, yıl başından itibaren BIST 100 endeksinin %4 üzerinde performans
göstermiştir. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse 0,7x PD/DD çarpanıyla işlem görmektedir
Koç Holding – Gedik Yatırım

Zorlu bir yılın ardından yeniden fırsat sunuyor
2024 Sonuçları: Koç Holding, 2024 yılında enflasyon ile düzeltilmiş olarak
yıllık bazda %99’luk keskin bir düşüşle 1,3 milyar TL net kâr açıkladı. Söz
konusu gerileme, ağırlıklı olarak Enerji ve Otomotiv segmentlerindeki zayıf
operasyonel görünümden kaynaklandı.
Enerji segmenti, önceki yıllarda kaydedilen olağanüstü rafineri marjlarının daha sürdürülebilir seviyelere normalleşmesiyle, yaklaşık 7,0 milyar TL net kâr elde etti (yıllık %81 düşüş).
Finansal Hizmetler segmenti, yıl boyunca konsolide kârlılık üzerinde baskı
oluşturmaya devam etti ve yaklaşık 15,7 milyar TL net zarar kaydetti.
Performanstaki zayıflık, ağırlıklı olarak artmaya devam eden mevduat
maliyetleri ve swap giderlerinin neden olduğu net faiz marjı baskısından
kaynaklandı. Otomotiv segmentinde, önceki yıllarda gözlenen güçlü ivme
yavaşladı.
Pazar dinamiklerinin değişmesiyle birlikte; önceki yıllara kıyasla
araç bulunabilirliğindeki artış ve iç pazarda artan rekabet, fiyatlama gücünü sınırladı. Sonuç olarak, segment yaklaşık 14,3 milyar TL net kâr elde ederken, yıllık bazda %72 daralma gerçekleşti.
Dayanıklı Tüketim segmenti ise zayıf performans göstermeye devam etti; yaklaşık 0,7 milyar TL net kârla sınırlı katkı sağladı (yıllık %93 düşüş). Bu segmentteki zayıflığın temel nedenleri, uluslararası pazarlarda zayıf talep, artan hammadde maliyetleri ve özellikle pazarlama satış ve dağıtım tarafındaki operasyonel gider artışları oldu.
Nakit görünümü: Koç Holding’in solo net nakit pozisyonu 2024 yıl sonunda 911mn USD seviyesine ulaşarak, 2023 yıl sonundaki 795mn USD ve 2022 yılındaki 74mn USD’ye kıyasla anlamlı bir iyileşme kaydetti. TL bazında net nakit pozisyonu 32,1 milyar TL olarak gerçekleşti (2023: 23,4 milyar TL) ve bu durum yıl boyunca güçlü nakit yaratımı ve sermaye disiplini ile desteklendi.
Şirket’in açıkladığı nakit köprüsüne göre, net nakit pozisyonundaki artışın ana kaynağı 38,5 milyar TL seviyesindeki iştirak temettü gelirleri olurken, nakit çıkışları tarafında 22,5 milyar TL seviyesinde temettü ödemeleri ve 7,4 milyar TL değerinde diğer kalemler (yönetim ücretleri, kur farkı etkileri, finansman giderleri ve operasyonel harcamalar gibi) yer aldı. Yıl sonu sonrasında, Koç Holding, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı özelleştirmesi kapsamında 40 yıllık işletme hakkı çerçevesinde TekArt’a 6,3 milyar TL (178mn USD) sermaye artışı gerçekleştirdi.
Net Aktif Değer iskontosu. Mayıs 2024’e kadar daralan NAD iskontosu,
Ağustos 2024 itibarıyla yeniden genişlemeye başladı. Halihazırda, tüm
iştirakler dahil edildiğinde yaklaşık %33; yalnızca halka açık iştirakler baz
alındığında ise yaklaşık %26 seviyesinde bulunuyor. Bu oranlar, son 15 yılın
ortalama NAD iskontosu olan ~%13’ün belirgin şekilde üzerinde kalmaya
devam ediyor. Söz konusu seviye, piyasa fiyatlaması ile şirketin içsel değeri
arasındaki kayda değer ayrışmaya işaret ediyor.
Koç Holding için 252,74TL/pay hedef değer ile “Endeksin Üzerinde
Getiri” tavsiyemizi yineliyoruz. Bu hedef değer, mevcut seviyelere göre
%53 getiri potansiyeline işaret etmektedir.
Koç Holding hisseleri, 2022 ve 2023 yıllarında BIST100 endeksine karşı sırasıyla %2 ve %28 pozitif ayrışma sağladıktan sonra, 2024’te %1 ve 2025 yılı başından günümüze %4 negatif ayrışma gösterdi. Mevcut NAD iskontosu ve hedef değerimizin sunduğu anlamlı yukarı yönlü potansiyel göz önüne alındığında – özellikle otomotiv segmentine yönelik temkinli varsayımlarımıza rağmen – son dönem hisse fiyatlarındaki zayıflığı yeniden bir alım fırsatı olarak değerlendiriyoruz.