Bitcoin 46 bin doları da geçti

Bitcoin 46 bin doları da geçti

Bitcoin, 46 bin 432 dolara kadar yükselerek 13 Mayıs tarihinden sonraki en yüksek seviyeyi gördü

A+A-

BORSATEK - Nisan ayında 64 bin doları geçerek rekor kıran daha sonra 30 bin doları altını gören Bitcoin 21 Temmuz'da başlayan yükseliş devam ediyor. 

Kripto para piyasasının en büyüğü olan Bitcoin, 46 bin 432 dolara kadar yükselerek 13 Mayıs tarihinden sonraki en yüksek seviyeyi görmüş oldu. Bitcoin'in son 24 saat içindeki kazancı yüzde 8'i son üç işlem günü içindeki kazancı ise yüzde 21'i geçmiş oldu

Uzmanlar bu seviyelerin yükseliş trendi için kritik seviye olduğunu ve kırılması durumunda yükseliş trendine geri dönülebileceğini belirtiyor. 

ABD’de kripto paralara uygulanacak vergilendirmeye dair görüşmeler devam ederken yükselişin gerçekleşmesi yatırımcılar tarafından pozitif karşılandı. Küresel piyasalarda itibarı artırıcı bir hareket olan regülasyonlar ile birlikte Bitcoin güç kazanıyor.

Ethereum da 3 bin doları geçti

Küresel piyasalarda en çok işlem gören kripto para birimlerinden Ethereum da güç kazandı. Uzun süredir 2 bin 300-2 bin 600 dolar aralığında işlem gören Ethereum gün içinde 3 bin 173 dolar seviyesine kadar yükseldi.

Bu haber toplam 864 defa okunmuştur
İlgili Haberler