Bitcoin için yükseliş trendi bitti mi? 74 bin dolar zirve miydi?

Bitcoin için yükseliş trendi bitti mi? 74 bin dolar zirve miydi?

Bitcoin yeni yılla birlikte sert yükseliş yaşadı ve tüm zamanların rekorunu kırarak 74 bin dolar seviyelerine kadar ulaştı. Ancak bu noktada tutunamayan Bitcoin geri çekildi. Peki Bitcoin'de yükseliş trendi bitti mi? 74 bin dolar yeniden aşılacak mı?

A+A-

Ash Crypto'nun son X post analizi, Bitcoin'in zirvesinin 74.000 $ olduğu yönündeki önceki öngörüye meydan okuyarak hem zincir içi göstergelere hem de tarihsel fiyat hareketlerine dayanan ayrıntılı bir argüman sunuyor. MVRV Z-Score, NUPL ve Pi Cycle Top gibi temel ölçütleri inceleyen Ash Crypto, Bitcoin fiyatındaki mevcut düzeltmenin kesin bir piyasa zirvesinin göstergesi olmaktan ziyade bir boğa piyasası sırasında normallik içinde olduğunu öne sürüyor.

Sadece bir düzeltme

Önceki piyasa döngüleriyle, özellikle de 2017 ve 2021 zirveleri sırasında sırasıyla %50 ve %40'lık önemli fiyat düşüşleriyle karşılaştırmalar yapan analist, Bitcoin'in 74.000 $ dönüm noktasını takip eden 45 gün içinde yaşadığı nispeten mütevazı %16'lık düşüşün altını çiziyor. Bu karşıtlık, mevcut gerilemenin boğa koşusunun doruk noktasından ziyade bir orta döngü düzeltmesini temsil edebileceğini gösteriyor.

Ash Crypto ileriye dönük olarak, Hong Kong Spot ETF'leri için ticaretin başlaması ve Bitcoin ETF'lerinin 2024'te Avustralya Menkul Kıymetler Borsası tarafından potansiyel olarak onaylanması gibi Bitcoin'in fiyatını yükseltebilecek daha fazla olumlu gelişme bekliyor. FASB kuralı ve 2024'te beklenen faiz indirimleri gibi faktörlerin Bitcoin'in fiyat yörüngesini olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Ash Crypto son olarak, alıcıların kısa vadeli fiyat değişikliklerine aşırı tepki vermemesi gerektiğini belirtiyor ve bunun yerine yatırımcıların mevcut düzeltmeyi kendi avantajlarına kullanması gerektiğini ve favori kripto paralarını kademeli olarak biriktirmesi gerektiğini söyledi. Buna dolar-maliyet ortalaması (DCA) deniyor. Bu düşünce tarzı, Bitcoin'in yolculuğunun henüz bitmediği ve piyasanın daha da yükselebileceği yönündeki daha büyük fikre uyuyor.

Garanti Bankası GARAN hissesi alınır mı

Garanti Bankası GARAN hissesi alınır mı

Beş aracı kurum Garanti Bankası GARAN hissesi ile ilgili değerlendirmelerini yayınladı

Beş aracı kurum ARCLK hissesi için hedef fiyat açıkladı

Beş aracı kurum ARCLK hissesi için hedef fiyat açıkladı

Halk Yatırım, Alnus Yatırım, Garanti BBVA Yatırım, Şeker Yatırım ve İntigral Yatırım Arçelik ARCL hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini revize etti.

İş Yatırım'ın 29 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın 29 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın 29 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse senedi hangisi, BIST 100 endeksinin teknik destek ve direnç seviyeleri ne

İlgili Haberler