Bitcoin kritik haftaya giriyor: Ya uçacak ya çökecek

Bitcoin kritik haftaya giriyor: Ya uçacak ya çökecek

Bitcoin'in kaderini belirleyecek kararın duyurulmasına sayılı günler kaldı. Reuters'ın haberi, yapılan son düzenlemelerin spot bitcoin ETF'leri için yapılan başvurunun onaylanma ihtimalini yükselttiğini gösteriyor.

A+A-

Konuya aşina kaynaklar, yatırım yönetimi firmaları, borsalar ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun Cuma günü spot bitcoin ETF'leri için yapılan başvurulardaki son ifade değişikliklerini görüştüğünü ve bunun önümüzdeki hafta fonların ilk kez ABD'de onaylanmasına yol açabilecek bir adım olduğunu söyledi.

Devam eden görüşmelerin gizliliği nedeniyle isimlerinin açıklanmasını istemeyen beş firmanın yönetici ve temsilcilerine göre, ihraççılar SEC yetkilileriyle her borsa yatırım fonunun (ETF) onay için sunması gereken S-1 izahname belgeleri hakkında görüşmelerde bulundu.

Çok sayıda ihraççı Cuma günü yaptığı açıklamada, S-1 başvurularının nihai onayını Salı sonu veya Çarşamba günü almayı beklediklerini söyledi.

SEC, üç ihraççının "küçük" değişiklikler olarak tanımladığı değişiklikleri talep etti. Bazı varlık yöneticilerinin ETF'lerinin ücretlerini veya piyasa yapıcılarının kimliklerini açıklamak için başvurularında değişiklik yapmaları bekleniyor. Süreç hakkında bilgi sahibi kaynaklar, bu güncellemelerin Pazartesi günü yapılması gerektiğini ve o gün kamuya açıklanabileceğini söyledi.

Bir SEC sözcüsü, kurumun bireysel başvurular hakkında yorum yapmadığını söyledi.

Ayrıca düzenleyiciler, spot bitcoin ETF'lerinin piyasaya sürülmesi için SEC'in onaylaması gereken kural değişikliklerini açıklayan 19b-4 başvurularını sonuçlandırmak adına borsalarla birlikte çalışıyorlar. Cuma günü geç saatlerde, borsalar bu dosyalardan 11'ine revizyonlar sundu.

Çok sayıda varlık yöneticisi 2013 yılından bu yana spot bitcoin ETF'leri başlatmak için izin başvurusunda bulundu, ancak SEC, ürünlerin piyasa manipülasyonuna karşı savunmasız olacağını savunarak bunları reddetti. Aralarında BlackRock, Fidelity ve WisdomTree'nin de bulunduğu on dört firma geçen yıl spot bitcoin ETF'leri için başvuruda bulundu ve SEC'in kararını bekliyor.

İlgili Haberler