Aรงฤฑlฤฑลta BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 12,20 puan ve yรผzde 0,31 deฤer kazanarak 3.892,54 puana yรผkseldi.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,31 gerilerken, holding endeksi yรผzde 0,48 artฤฑล kaydetti. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en fazla kazandฤฑran yรผzde 2,53’le biliลim, tek kaybettiren bankacฤฑlฤฑk oldu.
BIST 100 endeksi, dรผn yรผkseliล eฤiliminde hareket etmesinin ardฤฑndan gรผnรผ yรผzde 1,01 artฤฑลla 3.880,34 puandan tamamlayarak kapanฤฑล rekoru tazeledi.
Analistler, kรผresel รงapta enflasyon ve resesyon endiลeleri ile yeniden yรผkselen tahvil faizlerinin, risk iลtahฤฑnฤฑn terse dรถnmesine neden olduฤunu sรถyledi.
Merkez bankalarฤฑnฤฑn “ลahin” para politikalarฤฑna iliลkin beklentilerin gรผรงlendiฤine iลaret eden analistler, bugรผn Avrupa Birliฤi Liderler Zirvesi ve merkez bankalarฤฑ yetkililerinden gelecek aรงฤฑklamalarฤฑn varlฤฑk fiyatlarฤฑ รผzerinde etkili olabileceฤini kaydetti.
Analistler, bugรผn yurt iรงinde TCMB Para Politikasฤฑ Kurulu’nun (PPK) faiz kararฤฑnฤฑn, yurt dฤฑลฤฑnda ise Almanya’da รretici Fiyat Endeksi (รFE), ABD’de Philadelphia Fed imalat endeksi ve haftalฤฑk iลsizlik baลvurularฤฑ baลta olmak รผzere yoฤun veri gรผndeminin takip edileceฤini belirterek, aรงฤฑklanacak ลirket finansal sonuรงlarฤฑ ile hisse ve sektรถr bazlฤฑ hareketliliฤin de sรผrebileceฤini bildirdi.
Analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 3.800 puanฤฑn destek, 3.950 seviyesinin direnรง konumunda bulunduฤunu ifade etti.
AA Finans’ฤฑn anketine katฤฑlan ekonomistlerin tamamฤฑ, politika faizinin yรผzde 12’den yรผzde 11’e indirileceฤini tahmin ediyor. Ekonomistlerin yฤฑl sonu politika faiz oranฤฑna iliลkin beklentilerinin medyanฤฑ da yรผzde 9 oldu. TCMB, aฤustos ayฤฑnฤฑn ardฤฑndan eylรผlde de politika faizini 100 baz indirerek yรผzde 12’ye รงekmiลti.







