BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 42,37 puan artarken, toplam iลlem hacmi 113,5 milyar lira seviyesinde gerรงekleลti.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,41 ve holding endeksi yรผzde 0,98 deฤer kazandฤฑ.
Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en fazla kazandฤฑran yรผzde 2,61 ile ticaret, en รงok gerileyen ise yรผzde 2,25 ile turizm oldu.
Analistler, ABD’de dรผn aรงฤฑklanan verilerin, ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) sฤฑkฤฑlaลma sรผrecinin beklenenden daha uzun sรผre devam edeceฤi endiลelerini artฤฑrmasฤฑ ile kรผresel pay piyasalarฤฑnฤฑn karฤฑลฤฑk seyrettiฤini sรถyledi.
Yarฤฑn veri gรผndeminde yurt iรงinde hazine nakit dengesi, yurt dฤฑลฤฑnda ise Avro Bรถlgesi’nde bรผyรผme, รin’de dฤฑล ticaret dengesi, Almanya’da sanayi รผretiminin รถne รงฤฑkacaฤฤฑnฤฑ belirten analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 4.900 puanฤฑn destek, 5.100 seviyesinin direnรง konumunda bulunduฤunu bildirdi.







