Borsa günü yükselişle tamamladı - 11 Nisan 2023

Borsa günü yükselişle tamamladı - 11 Nisan 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın ikinci işlem gününü de yükselişle tamamladı

A+A-

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, önceki kapanışa kıyasla 31,94 puan artışla günü tamamladı ve toplam işlem hacmi 68,4 milyar lira olarak kaydedildi. Bankacılık endeksi yüzde 2,20 ve holding endeksi yüzde 0,32 değer kazandı. En fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 2,92 ile sigorta sektörü olurken, en çok gerileyen sektör endeksi yüzde 1,16 ile spor sektörü oldu.

Küresel pay piyasalarında, ABD'de yarın açıklanacak olan enflasyon verileri öncesi yön arayışı sürerken, analistler ülkede iş gücü piyasalarının güçlü kalmaya devam ettiğine işaret etti. Ayrıca, yarın açıklanacak enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem politika adımlarına ilişkin beklentilerin üzerinde etkili olması bekleniyor.

Analistler, yarın ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantı tutanaklarının da piyasaların odağında olacağını söylerken, veri gündeminde yurt içinde dış ticaret endeksleri ve perakende satış endeksi, yurt dışında ise Japonya'da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve çekirdek makine siparişleri takip edilecek.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde, 5.150 ve 5.200 seviyelerinin direnç, 5.050 ve 5.000 puanın ise destek konumunda olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler