BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 5,87 puan artarken, toplam iลlem hacmi 38,9 milyar lira seviyesinde gerรงekleลti.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,19 deฤer kaybederken, holding endeksi yรผzde 1,80 deฤer kazandฤฑ. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en fazla kazandฤฑran yรผzde 5,74 ile ulaลtฤฑrma, en รงok kaybettiren yรผzde 3,00 ile metal, ana sanayi oldu.
Analistler, kรผresel pay piyasalarฤฑnฤฑn resesyon endiลeleriyle yeni haftaya temkinli bir baลlangฤฑรง yaptฤฑฤฤฑnฤฑ belirterek, hafta boyunca รถnemli merkez bankasฤฑ yetkililerinin sรถzle yรถnlendirmelerinin yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn odaฤฤฑnda olacaฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Yarฤฑn ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) ve Avrupa Merkez Bankasฤฑ (ECB) yetkililerinin aรงฤฑklamalarฤฑnฤฑn piyasalarฤฑn odaฤฤฑnda bulunacaฤฤฑnฤฑ ifade eden analistler, veri gรผndeminde yurt iรงinin sakin olacaฤฤฑnฤฑ, yurt dฤฑลฤฑnda ise ABD’de Chicago ulusal aktivite endeksi ve ikinci el konut satฤฑลlarฤฑnฤฑn รถne รงฤฑkacaฤฤฑnฤฑ aktardฤฑ.
Analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 2.500 seviyesinin destek, 2.560 puanฤฑn direnรง konumunda bulunduฤunu bildirdi.







