Gรผnรผn ilk yarฤฑsฤฑnda yรผkseliล eฤiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarฤฑyla รถnceki kapanฤฑลa gรถre 9,26 puan deฤer kazanarak 2.051,28’e รงฤฑktฤฑ. Toplam iลlem hacmi 14,1 milyar lira dรผzeyinde gerรงekleลti.
ฤฐlk yarฤฑda bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,15, holding endeksi yรผzde 1,22 deฤer kazandฤฑ. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en รงok kazandฤฑran yรผzde 3,25 ile madencilik, en รงok gerileyen ise yรผzde 1,10 ile inลaat oldu.
Analistler, Rusya-Ukrayna savaลฤฑna iliลkin haber akฤฑลฤฑnฤฑn yatฤฑrฤฑmcฤฑ fiyatlamalarฤฑnda temel faktรถr olmaya devam ettiฤini bildirdi.
Artan enflasyonist kaygฤฑlar sonucu para politikalarฤฑnฤฑn beklenenden daha “ลahin” olacaฤฤฑ gรถrรผลlerinin gรผรงlendiฤine iลaret eden analistler, bu kapsamda gelecek hafta ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) ile ฤฐngiltere Merkez Bankasฤฑ (BoE) toplantฤฑlarฤฑndan รงฤฑkacak kararlarฤฑn beklendiฤini sรถyledi.
Analistler, รถฤleden sonra ABD’de Michigan รniversitesi tรผketici gรผven endeksinin takip edileceฤini ifade ederek, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 1.950 puanฤฑn destek, 2.090 seviyesinin direnรง konumunda bulunduฤunu kaydetti.







