Gรผnรผn ilk yarฤฑsฤฑnda yรผkseliล eฤiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarฤฑyla รถnceki kapanฤฑลa gรถre 153,83 puan deฤer kazanarak 5.220,33’e รงฤฑktฤฑ.
Toplam iลlem hacmi 54,2 milyar lira dรผzeyinde gerรงekleลti.
ฤฐlk yarฤฑda bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 6,49, holding endeksi yรผzde 2,67 deฤer kazandฤฑ.
Tรผm sektรถr endeksleri yรผkselirken, en รงok kazandฤฑran bankacฤฑlฤฑk oldu.
Kรผresel pay piyasalarฤฑnda ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) dรผnkรผ faiz kararฤฑnฤฑn ardฤฑndan gรถzler bugรผn Avrupa ve ฤฐngiltere merkez bankalarฤฑnฤฑn toplantฤฑlarฤฑndan รงฤฑkacak kararlara รงevrildi. Piyasalarda, รถnceki toplantฤฑlarฤฑnda 75’er baz puan faiz artฤฑran ECB ve BoE’nin sฤฑkฤฑlaลma hฤฑzฤฑnฤฑ 50 baz puana indirebileceฤi fiyatlanฤฑyor.
Analistler, รถฤleden sonra veri gรผndeminde ABD’de sanayi รผretimi ve perakende satฤฑลlarฤฑn รถne รงฤฑktฤฑฤฤฑnฤฑ belirterek, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 5.100 puanฤฑn destek, 5.250 ve 5.340 seviyelerinin direnรง konumunda bulunduฤunu bildirdi.







