BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 85,91 puan azalฤฑrken, toplam iลlem hacmi 116,1 milyar lira dรผzeyinde gerรงekleลti.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,42 ve holding endeksi yรผzde 1,83 deฤer kaybetti. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en รงok kazandฤฑran yรผzde 1,76 ile madencilik, en รงok kaybettiren ise yรผzde 4,20 ile turizm oldu.
Analistler, kรผresel piyasalarda para politikalarฤฑna iliลkin belirsizliklerin yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn odaฤฤฑndaki yerini koruduฤunu belirtti.
Bu hafta yoฤun makroekonomik veri takviminin piyasalarฤฑn yรถnรผ รผzerinde etkili olmasฤฑnฤฑn beklendiฤini aktaran analistler, yarฤฑn Avrupa Merkez Bankasฤฑ Baลkanฤฑ (ECB) Christine Lagarde’ฤฑn aรงฤฑklamalarฤฑnฤฑn piyasalarฤฑn odaฤฤฑnda bulunacaฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Yarฤฑn veri gรผndeminde yurt iรงinde finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler gรผven endeksi, yurt dฤฑลฤฑnda ise dรผnya genelinde aรงฤฑklanacak imalat sanayi ve hizmet sektรถrรผ Satฤฑnalma Yรถneticileri Endeksi’nin (PMI) รถne รงฤฑkacaฤฤฑnฤฑ bildiren analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 5.500 ve 5.700 puanฤฑn direnรง, 5.400 ve 5.340 seviyelerinin destek konumunda olduฤunu kaydetti.







