Borsa haftaya nasıl başlayacak - 11 Eylül 2023

Borsa haftaya nasıl başlayacak - 11 Eylül 2023

Geçen haftayı toplamda yükselişe tamamlayan Borsa İstanbul'un bu haftaya da yükselişle başlaması bekleniyor

A+A-

borsatek.com - Geçen hafta üç rekor kapanışın yanında son işlem günü de dahil olmak üzere iki günü de kayıpla kapatan Borsa İstanbul'un bu haftaya, yükselişle başlaması bekleniyor. Küresel piyasalardaki olumlu hava ve cuma günü yurtiçi piyasaların kapanışından sonra gelen Fitch'in Türkiye'nin kredi notu görünümünü iyileştirmesi olumlu havayı güçlendiren etkenler.

Halk Yatırım'ın notuna göre, yoğun makro veri gündeminin takip edileceği günde endeks yeni haftaya, kredi notu görünümündeki iyileşmenin desteğinde pozitif başlangıç yapabilir. Bugün yurt içinde cari denge, işsizlik ve sanayi üretimi verileri takip edilecek.

Foreks anketine göre Temmuz ayı cari işlemler medyan tahmini 4,45 milyar dolar, ortalama tahmini ise 4,44 milyar dolar açık oldu. 2023 yılı Temmuz ayı için takvim etkisinden arındırılmış yıllık sanayi üretimi medyan tahmini %5,6 artış, arındırılmamış yıllık sanayi üretimi tahmini ise %13,0 artış yönünde oluştu.

Temmuz ayında cari denge 0,67 milyar dolar fazla verirken, işsizlik oranı %9,6 seviyesinde gerçekleşmişti. Sanayi üretimi verisi de aylık ve yıllık bazda sırasıyla %1,6 ve %0,6 artışlar kaydetmişti. 

İlgili Haberler