BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 24,46 puan artarken, toplam iลlem hacmi 39 milyar lira seviyesinde gerรงekleลti.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,39 deฤer kaybederken, holding endeksi yรผzde 2,68 deฤer kazandฤฑ.
Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en fazla kazandฤฑran 2,82 ile metal ana sanayi, en รงok gerileyen ise yรผzde 3,55 ile inลaat oldu.
Analistler, jeopolitik riskler ve รin’de yeni tip koronavirรผs salgฤฑnฤฑ tedbirlerinin devam etmesinin kรผresel ekonomik bรผyรผmeye zarar vereceฤi endiลelerini arttฤฑrdฤฑฤฤฑnฤฑ, pay piyasalarฤฑnda dalgalฤฑ bir seyir izlendiฤini ifade etti.
Artan enflasyonist baskฤฑlar karลฤฑsฤฑnda merkez bankalarฤฑnฤฑn daha “ลahin” politika adฤฑmlarฤฑ atmak zorunda kalacaฤฤฑ endiลelerinin de risk iลtahฤฑnฤฑn azalmasฤฑnda etkili olduฤunu belirten analistler, yarฤฑn Avrupa Merkez Bankasฤฑ (ECB) Baลkanฤฑ Christine Lagarde’ฤฑn aรงฤฑklamalarฤฑnฤฑn piyasalarฤฑn odaฤฤฑnda yer alacaฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Yarฤฑnฤฑn veri gรผndeminde yurt iรงinde Hazine nakit dengesi, yurt dฤฑลฤฑnda ise ABD, Almanya ve รin’de enflasyonun รถne รงฤฑkacaฤฤฑnฤฑ aktaran analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 2.420 puanฤฑn destek, 2.520 seviyesinin direnรง konumunda olduฤunu kaydetti.







