BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 85,99 puan artarken, toplam iลlem hacmi de 26,7 milyar lira seviyesinde gerรงekleลti.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,05 deฤer kaybederken, holding endeksi yรผzde 5,11 deฤer kazandฤฑ. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en รงok kazandฤฑran yรผzde 8,82 ile ulaลtฤฑrma, en รงok kaybettiren ise yรผzde 1,54 ile turizm oldu.
Birรงok borsa tatile girdi
Analistler, haftaya birรงok รผlkedeki borsalarฤฑn Noel tatili dolayฤฑsฤฑyla iลleme kapalฤฑ olacaฤฤฑnฤฑ belirterek, aรงฤฑk olan sฤฑnฤฑrlฤฑ sayฤฑdaki borsalarda, zayฤฑf veri gรผndeminin de etkisiyle dรผลรผk iลlem hacimli dalgalฤฑ bir seyrin รถne รงฤฑkabileceฤini kaydetti.
Gelecek hafta neler olacak?
Haftaya yurt iรงinde veri gรผndeminde ekonomik gรผven endeksi, sektรถrel gรผven endeksleri, reel kesim gรผven endeksi, imalat sanayi ve kapasite kullanฤฑm oranฤฑ verilerinin takip edileceฤini aktaran analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 1.920 seviyesinin direnรง konumunda bulunduฤunu, olasฤฑ dรผลรผลlerde 1.790 puanฤฑn destek konumuna gelebileceฤini bildirdi.







