Borsa yarım günü kayıpla tamamladı

Borsa yarım günü kayıpla tamamladı

Borsa İstanbul'da endeks günü 49 puanlık kayıpla tamamladı

A+A-

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,97 oranında değer kaybı yaşayarak günü 5.012,34 puanla tamamladı. BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 48,88 puan düşerken, toplam işlem hacmi 20,5 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 3,66 ve holding endeksi yüzde 0,51 değer kaybına uğradı. Sektör endeksleri içinde en fazla kazancı yüzde 2,97 ile iletişim sağlarken, en büyük düşüş bankacılık sektöründe yaşandı.

Bugün borsada arife günü olması sebebiyle, pay piyasalarında sürekli müzayede işlemleri saat 12.30'a kadar sürerken, 12.30-12.40 arasında kapanış seansı düzenlendi. Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasındaki belirsizlikler ve şirket karlılıklarının beklentilere yetişememesi nedeniyle küresel pay piyasalarında karmaşık bir seyir izlendiğini belirtti.

Fed'in dün yayımlanan "Bej Kitap" raporunda, son dönemde genel ekonomik faaliyetin "çok az" değiştiği ifade edilirken, büyüme beklentilerinde de önemli bir farklılık olmadığı aktarıldı. Yarın yurt içi piyasaların Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla kapalı olacağını hatırlatan analistler, yurt dışında ise Avrupa ve ABD'de hizmet sektörü ve imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Japonya'da ise enflasyon verilerinin önemli olduğunu vurguladı.

Gelecek hafta yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısında açıklayacağı faiz kararının, reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, ekonomik güven endeksi, yurt dışında ise Japonya Merkez Bankası faiz kararı, ABD, Avro Bölgesi ve Almanya'da büyüme, Almanya'da enflasyon, ABD'de kişisel gelir ve harcamalar, dayanıklı mal siparişleri verilerinin önemli olduğunu belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.000 ve 4.980 seviyelerinin destek, 5.100 ve 5.150 puanın ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İlgili Haberler