Bugün hareketli olması beklenen 3 hisse senedi

Bugün hareketli olması beklenen 3 hisse senedi

İntegral Yatırım'ın bugün hareketli olmasını beklediği 3 hisse senedi

A+A-

İntegral Yatırım haftanın ilk işlem gününe ilişkin değerlendirme ve hareketli olmasını bekleği hisse senetlerini açıkladı. Açıklama şöyle:

Bist100 endeksinde geçtiğimiz hafta tepki hareketinin etkili olduğunu izledik. Endeks Cuma gününü yüzde 2,16 yükseliş ile 8346 seviyesinden kapattı. Endekste özellikle 8200 seviyesinin aşılması ile alımların hızlandığını izledik. Hacim tarafında ise kapanış hacmi 109 milyar TL olarak gerçekleşti. Jeopolitik ve iç tarafta gelen haber akışlarının etkili olduğunu izliyoruz.

Yine geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın ilk faiz kararını açıkladı. TCMB beklentiler doğrultusunda politika faizini yüzde 45 seviyesine yükseltirken, karar metninde dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine ulaşıldığı ve bu düzeyin gerektiği müddetçe sürdürüleceği mesajını verdi. Faizlerde tepe noktaya ulaşıldı algısı piyasa fiyatlaması açısından pozitif olabilir. Yine şirket bazlı hikayelerde önemli olacaktır. İhracat kası güçlü, net nakit konumunda olan şirketler izlenebilir. Bist100 endeksine teknik olarak baktığımızda yukarı yönlü hareket için yakın direnç olarak 8500, aşağı yönlü harekette ise 8200 seviyesini izliyoruz.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler:

KAREL: Teknik göstergeler pozitif tarafa geçti.
BUCIM, BIENY: Üst Bollinger Bands'ın üzerinde güçlü görünümünü koruyor.
PGSUS: Pozitif teknik göstergelerle birlikte 100 günlük ortalamasının üzerinde kapattı.

BIST 100 Endeksi

BIST100 endeksi, güçlü direnç bölgesi olarak gördüğümüz 8130 bölgesini aşmasının ardından yukarı yönlü hareketine devam ederek Cuma gününü %2,16 yükselişle tamamladı. 110 milyar TL hacimle gün içi gördüğü en yüksek seviyeden kapatan endekste bugün 8400 seviyesi takip ediliyor olacak. Endekste 8400 seviyesi üzerindeki fiyatlamalarda 8500 seviyesi ilk destek bölgesi olarak karşımıza çıkıyor. Buna karşın bazı teknik göstergelerin aşırı alım bölgesine yaklaştığı endekste görülebilecek kar satışlarında ise 8300 seviyesi ilk destek bölgesi olarak karşımıza çıkıyor.
Dirençler: 8400 / 8500 / 8650
Destekler: 8300 / 8200 / 8100

VIOP STRATEJİ - XU030 SPOT ENDEKS

Bist 30 VIOP Kontratı, Spot endeksin 8750 bölgesinin üzerinde kalıcı olmasının ardından gelen alımlarla birlikte günü %2,33 yükselişle tamamladı. Spot endeksin tarihi en yüksek seviyeden kapatması kontrattaki risk iştahını yüksek tutuyor. Spot endeks 8750 seviyesinin üzerinde tutunduğu sürece kontratta yukarı yönlü pozisyonlar korunabilir. Yukarı yönlü hareketlerde spot endekste 9100 seviyesi takip ediliyor olacak. Buna karşın momentumdaki yükselişin sınırlı kalması ve hacmin önemli bir yükseliş olmaması ise dikkat çekiyor. Olası kar satışlarında 8750 seviyesi ilk destek bölgesi olarak öenmini koruyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler