Bugün hareketli olması beklenen 5 hisse

Bugün hareketli olması beklenen 5 hisse

İntegral Yatırım Menkul Değerler'e göre önümüzdeki dönemde bilanço beklentisi iyi olan şirketler ve sektörler öne çıkacak. Bugün ise 5 hisse ön plana çıkacak.

A+A-

İntegral Yatırım Menkul Değerler günlük bültenine göre İsrail - Filistin arasında yaşanan savaşın ne kadar süreceği gibi belirsizlikler piyasaları etkilemeye devam ediyor. Endekste ağırlıkları yüksek olan havacılık hisseleri tarafında güvenlik endişeleri ile aşağı yönlü seyir devam etmekte. Sanayi ve holding tarafı ise görece dün iyi performans gösterdi. Bankacılık tarafında ise özellikle sıkılaşma süreci ile birlikte normalleşen para politikası bankacılığa katkı vermeye devam ediyor.

İntegral Yatırım Menkul Değerler önümüzdeki hafta başlayacak 3.çeyrek bilanço dönemine dikkat çekerek ''Bilanço beklentileri iyi olan sektörlerde pozitif fiyatlamalar görülebilir. Bu çeyrekte havacılık, otomotiv, gıda-perakende sektöründe bulunan hisselerden iyi finansallar bekliyoruz'' diyor

Aracı kurum bugün hareketli olmasını beklediği hisselerin ise  PGSUS, ALARK, BRSAN, YKBNK, AKSEN olduğunu açıkladı.

Kurumun endeksle ilgili beklentisi ise şöyle:

BİST 100 endeksi gün içinde güçlü direnç bölgesi olarak verdiğimiz 8500 seviyesine doğru yükseliş denemeleri  gösterse de, gün içinde gelen satışlarla birlikte günü geri çekilmeyle tamamladı. Endeksin günü 22 günlük ortalaması olan ve aynı zamanda ilk destek seviyesi olarak verdiğimiz 8180 - 8190 bandının üzerinde kapatmasını olumlu olarak değerlendiriyoruz. Geri çekilmelerin sınırlı kaldığı endeks 8180 seviyesinin üzerinde tutunabilirse endekste 8400 seviyesine doğru yükseliş denemeleri görülebilir. Buna karşın haftanın son işlem günü olmasının da etkisiyle momentum kaybının devam etmesi durumunda ise 8180 seviyesi güçlü destek bölgemiz olarak önemini koruyor.

 

 

İlgili Haberler