Burger King fotoğrafından daha küçük görünen Whopper hamburgeri nedeniyle mahkemelik oldu

Burger King fotoğrafından daha küçük görünen Whopper hamburgeri nedeniyle mahkemelik oldu

Burger King, Whopper menüsünün afişlerde göründüğünden daha küçük göründüğü iddiasıyla bir grup tüketicinin başvurusu sonucu mahkemelik oldu.

A+A-

ABD'li bir yargıç, Burger King'in Whopper burgerini menülerinde gerçekte olduğundan daha büyük gösterdiği iddiasıyla açılan bir davayla yüzleşmesi gerektiğine karar verdi.

Davada fast food devi, burgeri daha etli bir köfte ve "ekmeğin üzerine taşan" malzemelerle göstererek müşterileri yanıltmakla suçlanıyor. Burger King BBC'ye yaptığı açıklamada "Davacıların iddiaları doğru değil" dedi ve suçlamaları kabul etmedi.

Rakipleri McDonald's ve Wendy's de ABD'de benzer bir davayla karşı karşıya.

Burger King'e karşı açılan toplu davada, Whopper'ın %35 daha büyük gösterildiği ve müşterilere gerçekte servis edilene kıyasla iki kattan fazla et kullanıldığı iddia edildi. Burger King daha önce, "tam olarak resimdeki gibi" görünen hamburgerler teslim etmek zorunda olmadığını savunmuştu.

Burger King sözcüsü kararın ardından yaptığı açıklamada "Reklamlarımızda gösterilen alevde ızgara edilmiş sığır eti köftesi, ülke çapında misafirlerimize sunduğumuz milyonlarca Whopper sandviçinde kullanılan köfteyle aynıdır" dedi.

İlgili Haberler