ChatGPT sayesinde OpenAI yıllık 1 milyar dolarlık satış yaptı

ChatGPT sayesinde OpenAI yıllık 1 milyar dolarlık satış yaptı

OpenAI'ın yapay zeka sohbet robotu ChatGPT şirketin bilançosuna olumlu yansıdı, yıllık satışları 1 milyar dolara yaklaştı.

A+A-

OpenAI, işletmelerin yapay zeka yatırım dalgasını ateşleyen üretici yapay zeka botu ChatGPT'nin arkasındaki teknolojiyi benimsemesiyle yıllık 1 milyar dolar gelir elde etme yolunda ilerliyor.

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişi, açıklanmayan rakamlar hakkında isim vermeden konuşmak istediğini belirterek, Microsoft Corp. tarafından desteklenen girişimin aylık yaklaşık 80 milyon dolar gelir elde ettiğini söyledi. The Information ilk olarak OpenAI'nin GPT-4 ve ChatGPT'yi geliştirirken 2022 yılında yaklaşık 540 milyon dolar kaybettiğini de içeren gelirini bildirdi. Girişimin bir temsilcisi normal mesai saatleri dışında yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

OpenAI, birkaç basit kullanıcı komutuyla videolardan şiire kadar içerik oluşturabilen üretken yapay zekanın ön saflarında yer alan birkaç şirketten biri olarak kabul ediliyor. Botunu Kasım ayında piyasaya sürdüğünden bu yana OpenAI, teknolojiyi işlerine ve ürünlerine dahil etmek için yeni kurulan firmalardan büyük şirketlere kadar şirketlerle çalıştı.

Şirket bu ay, ChatGPT'nin ek özellikler ve gizlilik güvenceleri içeren kurumsal bir sürümünü piyasaya sürdü; bu, girişimin geniş bir ticari müşteri yelpazesini çekmek ve en iyi bilinen ürününden elde ettiği geliri artırmak için şimdiye kadarki en önemli çabası.

ChatGPT Enterprise'ın kullanıma sunulması, OpenAI'nin son derece popüler olan ancak güçlü yapay zeka modellerinin çok fazla bilgi işlem gücü gerektirmesi nedeniyle işletilmesi çok pahalı olan her yerde bulunan sohbet robotundan para kazanma planlarında ileriye doğru bir adım. San Francisco merkezli girişim, ChatGPT'den gelir elde etmek için premium abonelik satmak ve şirketlere, geliştiricilerin sohbet robotunu diğer uygulamalara eklemek için kullanabilecekleri uygulama programlama arayüzüne ücretli erişim sunmak gibi adımlar attı.

Bu haber toplam 751 defa okunmuştur
İlgili Haberler