Büyük senaryoda endeks adına pozitif görüşümüzü muhafaza ediyoruz!

Büyük senaryoda endeks adına pozitif görüşümüzü muhafaza ediyoruz!

Alnus Yatırım Menkul Değerler, 2024 yerel seçimleri sonrasında yabancı ilgisinde güçlü iyileşme ve endeks adına gelişmeler bekliyor.

A+A-

Alnus Yatırım'ın 4 Aralık 2023 '' Yabancı yatırımcı nezdine Türkiye görünümü iyileşiyor'' başlıklı günlük bültende Borsa İstanbul için pozitif beklentiler yer aldı. S&P'nin Türkiye'nin notundaki değerlendirmesi ve BofA'nın Türk bankaları için verdiği AL tavsiyesine dikkat çeken Alnus Yatırım, Borsa İstanbul için büyük resme bakılması gerektiğini söylüyor.

Alnus Yatırım Menkul Değerler açıklamasının detayları şöyle:

BIST 100 Endeksi'nin dolar bazında değeri ise 277.66 $ seviyesinde bulunuyor. BİST 100 endeksine dahil hisselerin işlem hacimleri toplamı 81 Milyar TL (2.82 Milyar $) oldu. Bu hacmin borsa toplam işlem hacmi içindeki oranı %65.76 olarak gerçekleşti.

Geçtiğimiz hafta cuma günü uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Türkiye’nin kredi notunu “B” olarak teyit ederken not görünümünü durağandan pozitife revize etti. Geçtiğimiz hafta başında Bank of America yayınladığı raporda Türk özel sektör bankaları için "Al" tavsiyesi verdi. Yayınlanan raporda "Normalleşmenin" belki de Türk bankacılık sisteminde süregelen dinamikleri tanımlayacak en iyi kelime olduğu ifade edildi. BofA yayınladığı raporda; AKBNK, GARAN, ISCTR ve YKBNK için al önerisinde bulundu.

Geçtiğimiz haftanın önemli gelişmelerinden biri Avrupalı varlık yöneticisi Amundi’nin yeniden TL’ ye yönelmesi oldu. Avrupa'nın en büyük ve dünyanın ilk 10 varlık yöneticisi arasında yer alan Amundi, Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana gösterdiği toparlanma çabalarına dikkat çekerek Türk lirasına yeniden yatırım yapmaya yöneldi.

Yabancı kurumlardan gelen raporları borsa adına olumlu karşılıyoruz. Türkiye’nin görünümünün yabancı tarafında iyileşmesiyle yabancı yatırımcı ilgisinde iyileşme sağlanabilir.

Analistler, Mart 2024'te seçimlerin tamamlanmasıyla bilhassa 2024'ün 2. yarısında yabancı ilgisinde güçlü iyileşme ve yatırım isteğinin artabileceğini tahmin ediyor. Bu kapsamda gelişmeleri olumlu karşılıyor ve büyük senaryoda endeks adına pozitif görüşümüzü muhafaza ediyoruz

 

İlgili Haberler