Global Menkul Değerler 5 hisse önerdi

Global Menkul Değerler 5 hisse önerdi

Global Menkul Değerler: Kasım ayı başında başlayan yukarı yönlü eğilim korunmaya devam ediyor.

A+A-

Global Menkul Değerler Günlük bülteninde BIST 100 Endeksi'nde 8000 seviyesi üzerinde baskılandığına dikkiyor. Kurum bu baskıya rağmen kasım ayı başında başlayan yukarı yönlü eğilim korunduğunu ifade ediyor.

Global Menkul Değerler'in açıklaması şöyle:

Cuma günü Fed Başkanı Powell’ın Atlanta’da yaptığı konuşma takip edildi. Powell, son dönemde enflasyona ilişkin olumlu sinyallere rağmen enflasyonun kesin biçimde %2 hedefine dönene kadar para politikasının kısıtlayıcı kalacağını belirtti. Bununla birlikte, yeterince kısıtlayıcı duruşa ulaşıldığına dair sonuca varmak veya faiz indiriminin zamanlaması hakkında tahminler yapmak için erken olduğunu, gerekli olması durumunda daha fazla sıkılaşmaya hazır olunduğunu ifade etti.

 Hafta sonunda ayrıca Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücrete dair açıklaması takip edildi. Sn. Erdoğan, asgari ücret artışının yılda bir kez yapılacağını ve yapılan zamla vatandaşın enflasyona karşı ezdirilmeyeceğini belirtti. Öte yandan, Türk-İş Genel Başkanı asgari ücret için taban teklifin 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olarak açıklanan 14 bin 25 liranın üzerinden başlatılacağını belirtti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı 11 Aralık’ta yapılacak. Bugün Kasım ayı enflasyon verisi saat 10.00’da TÜİK tarafından açıklanacak.

Bloomberg anketine göre, TÜFE’nin aylık bazda %3,70 artması, yıllık artışın %61,4’ten %62,6’ya yükselmesi bekleniyor. Bizim beklentimiz aylık artışın %3,0, yıllık artışın da %61,5 olması yönünde oluştu. Bu sabah USD kuru 28,93 seviyesinde işlem görüyor. Son aylarda ılımlı yükseliş gösteren kurda son 1 haftalık dönemde 28.90 civarında soluklanma eğilimi görülmekte. Türkiye’nin 5 yıllık CDS primi ise Kasım ayında görülen iyileşmenin ardından 337 civarında yatay seyrini sürdürüyor.

BIST100 endeksi Cuma günü %0,98 oranında artış kaydederek 8026 seviyesine yükseldi. Haftalık bazda ise kazanım %0,83 düzeyinde oluştu. Son 6 haftada endeks sınırlı kazanımlarla yükseliş kaydetmiş durumda. Geçtiğimiz hafta özelinde özellikle YKBNK, AKBNK ve GARAN öncülüğünde bankacılık sektör endeksi en çok yükselen olurken SASA, BAGFS, HEKTS, GUBRF hisselerinin performansı ile kimya en çok yükselen ikinci sektör endeksi oldu.

Sigortacılık sektör endeksi ise hafta genelinde en kötü performans gösteren endeks olarak negatif ayrıştı. Hafta genelinde SASA, EGEEN, YKBNK endekse en çok katkı sağlayanlar olurken BIMAS, TUPRS, MGROS hisseleri ise zayıf performansları ile endeksi negatif etkiledi.

Teknik olarak değerlendirildiğinde endeksin 8000 seviyesi üzerinde gelen satışlarla baskılandığı görülüyor. Kasım ayı başında başlayan yukarı yönlü eğilim korunmaya devam ederken 8090-8145 direnç seviyelerinden gelen satışlar endeksin önünü kesiyor. Endeksin yoluna devam edebilmesi için bu direnç seviyelerini aşması gerekirken bunun gerçekleşmesi halinde 8240/8300 seviyelerine doğru yeni bir ivme kazanımı söz konusu olabilir. Aşağıda ise 8000/7965/7900 seviyeleri olası geri çekilmelerde teknik destek noktaları olarak takip edilebilir.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: CCOLA, GUBRF, THYAO, ALKIM, ASTOR

 

İlgili Haberler