BYD Japonya'daki elektrikli araç serisine ikinci modeli ekledi

BYD Japonya'daki elektrikli araç serisine ikinci modeli ekledi

Çinli BYD Cuma günü yaptığı açıklamada, dünyanın en çok satan otomobil markalarından bazılarının ortaya çıkmasına neden olan bir pazarda yer edinmeye çalışırken, bu ay Japonya'da ikinci elektrikli araç modelini satmaya başlayacağını söyledi.

A+A-

Otomobil üreticisi BYD yaptığı açıklamada, Çin'de BYD ve diğer yerli üreticilere karşı mücadele eden Japon rakipleri için endişe kaynağı olabilecek Dolphin otomobili için 20 Eylül'den itibaren sipariş alacağını söyledi.

Açılımı Build Your Dreams olan BYD, Dolphin'in fiyatlandırmasını da bu tarihte açıklayacak. Model Çin'de 116,800 yuan'dan (16,092.14 $) başlıyor.

Shenzhen merkezli otomobil üreticisi, Çin pazarında büyük bir oyuncu olduğu plug-in hibritler gibi diğer güç aktarma teknolojilerine sahip araçları değil, yalnızca pille çalışan otomobilleri Japonya'da satmayı planlıyor.

Dolphin'in Japonya'nın CHAdeMO şarj standardıyla uyumlu bir normal ve bir uzun menzilli versiyonunu sunmayı hedefliyor. Ardından Seal modelini yılsonu veya gelecek yılın başlarında tanıtmayı planlıyor.

BYD Japonya için bir satış hedefi belirlemedi. Bir sözcü, kârlı olmak için Japonya'da her yıl kaç araç satması gerektiğini açıklamayı reddetti.

Şubat ayında Yokohama'da ilk Japon bayiliğini açtığından bu yana BYD, 4,4 milyon yen (30.205,26 $) fiyatla satılan yaklaşık 700 ATTO 3 elektrikli spor hizmet aracı sattı.

Otomobil üreticisi 2025 yılı sonuna kadar 100'den fazla bayilik açmayı hedefliyor. Bu yıl, Japonya birimi Japon ticaret şirketi Sojitz ile bir otomobil bayiliği sözleşmesi imzaladı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler