CEO’lar çalışanları ofise çağırıyor

CEO’lar çalışanları ofise çağırıyor

Temmuz 2023 itibariyle ABD'deki işyerlerinin doluluk oranı %50 oldu. CEO’lar çalışanları ofise çağırıyor.

A+A-

BBC'nin haberine göre bazı şirketler pandemiden sonra ofise geri dönme konusunda esneklik gösterirken, bazıları ise uzaktan çalışmaya devam ediyor. Kastle Systems tarafından toplanan verilere göre, Temmuz 2023 itibariyle ABD'deki işyerlerinin doluluk oranı %50 civarında seyrediyor. Bu düşük katılım oranı nedeniyle birçok büyük şirket gayrimenkul ayak izlerini küçültmek zorunda kaldı. .

Gartner'ın İK uygulamalarından sorumlu başkan yardımcısı Brent Cassell, üst düzey liderlerin sabırlarının tükendiğini ve şirketlerin çalışanları ofise geri çağırmalarına rağmen beklenen ilgiyi göremediklerini belirtiyor. Çalışanlar yaz tatilinden döndüklerinde, işverenlerin banliyö yaşam tarzını benimsemelerini bekleyebilirler. Fortune 500 şirketlerinin hibrit çalışma stratejilerinden daha yapılandırılmış bir yaklaşıma geçtiklerini belirten Cassell, daha küçük şirketlerin de bu örneği takip edebileceklerini söylüyor.

İletişim teknolojisi şirketi Zoom, çalışanlarından karma bir çalışma programına uymalarını isteyen bir politika benimsedi. Zoom'un ofise dönüş yetkisini eylül ayına kadar uygulamaya koyması bekleniyor. Zoom'un bu yeni politikası, önemli bir değişimi işaret ediyor. Sonbaharın işe geri dönme ve düzenli bir çalışma programına başlama zamanı olduğunu belirten Cassell, bu zamanlamaların İşçi Bayramı'ndan sonraki döneme denk gelmesinin anlamlı olduğunu ifade ediyor.

Sonbaharda Covid-19 pandemisinden beri ofislere dönecek olan çalışanların sayısında artış bekleniyor. Bir işyeri teknoloji firması olan Eptura'nın verilerine göre, ABD'deki masaların rezervasyonları %56, İngiltere'deki masaların rezervasyonları ise %46 oranında artış gösterdi. Seyahat, finans ve eğlence sektörlerindeki masaların rezervasyonlarındaki artış daha belirgindir. Şirketlerin ofise dönüş politikalarının da sertleştiği görülmektedir.

Uzmanlar, patronların daha fazla güce sahip olduğu bir döneme girildiğini ve bu zorunlulukların işten çıkarmalara, artan maliyetlere ve durgun iş piyasasına neden olduğunu söylüyorlar. Cisco'nun başkan yardımcısı Jeetu Patel, bazı iş liderlerinin uzaktan çalışmaya şüpheci baktığını belirtirken, bu dönemin daha yapılandırılmış programlara geçmek için bir fırsat olduğunu ifade ediyor. İşverenlerin güçlü çalışma zorunlulukları uygulayabileceklerini hissettiği bir dönemde olduğumuz söylenebilir.

İlgili Haberler