Uzaktan çalışma ve yüksek faiz emlak sektörünü vurdu

Uzaktan çalışma ve yüksek faiz emlak sektörünü vurdu

Sidney'deki emlak sektörü yüksek faiz oranları ve uzaktan çalışma sisteminin yaygınlaşmasıyla ofislere olan talep düşüşüyle mücadele ediyor.

A+A-

Avustralyalı emlak firması Dexus Cuma günü yaptığı açıklamada, Sidney şehir merkezindeki bir ofis binasını sattığını ve alıcının, yüksek faiz oranları ve evde çalışma ofis alanı fiyatlarını düşürdüğü için 2022 değerlemesinde %16 indirim aldığını söyledi.

Reuters Çarşamba günü, Avustralya'nın en büyük ev sahiplerinden biri olan şirketin yıllık raporuna dayanarak, Sidney'in merkezi iş bölgesindeki Margaret Street binasını satmak için geçen ay şartlı bir anlaşma imzaladığını bildirdi.

Yüksek faiz oranları bina değerlerini düşürüp borç ödeme maliyetlerini artırırken, evden çalışma ve e-ticaret kiracıların alanlarını yeniden gözden geçirmelerine yol açtığından, küresel olarak emlak sektörü ve özellikle de ofis binası sahipleri zorlanıyor.

Şirket dosyalarına göre Dexus, 18 katlı A sınıfı ofisi Aralık 2022 değerlemesine göre %16,3 indirimle 293,1 milyon A$'a (188 milyon $) sattı.

Avustralyalı bir emlak geliştiricisi ve yatırımcısı olan Quintessential Equity, web sitesinde ayrıntıya girmeden kendisini alıcı olarak duyurdu. Yapılan açıklamada, Dexus'un mülkü elinde tutacak olan tröstte 50 milyon A$'lık bir hisseye sahip olacağı belirtildi.

Haziran ayında Dexus, Sidney'in merkezi iş bölgesindeki bir başka premium ofis binasını Aralık ayında yapılan bağımsız bir değerlemeye göre yaklaşık %17 indirimle 393,1 milyon A$'a sattı.

Dexus CEO'su Darren Steinberg Çarşamba günü yaptığı açıklamada zorunlu satışların gündemde olmadığını, çünkü bankalardan yeterli finansman sağladıklarını ve yakın zamanda bir tahvil ihracı gerçekleştirdiklerini ve varlıklarını sadece daha yüksek getirili projelere nakit aktarmak için satacaklarını söyledi.

(1$ = 1,5613 Avustralya doları)

Etiketler : , ,
İlgili Haberler