Uzaktan çalışma resmen sona erdi: Zoom, çalışanlarını ofise çağırdı

Uzaktan çalışma resmen sona erdi: Zoom, çalışanlarını ofise çağırdı

Pandemi ile birlikte uzaktan çalışma döneminin parlayan yıldızı olan Zoom, kullanıcıların hem eğitim hem de işlerini evden sürdürebilmelerini sağladı. Ancak Zoom'un kendisi bile çalışanlarını ofise çağıracak noktaya geldi.

A+A-

Uzaktan çalışma devrimi resmen öldü. Uzaktan çalışmanın başlıca destekçilerinden ve faydalanıcılarından biri olan Zoom, çalışanlarından ofise geri dönmelerini istedi. Şirket, bir Zoom ofisinin 50 mil yakınında yaşayan çalışanların haftada en az iki gün orada çalışması gerektiğini duyurdu.

Bir sözcü yaptığı açıklamada, "Yapılandırılmış bir hibrit yaklaşımın - yani bir ofisin yakınında yaşayan çalışanların ekipleriyle etkileşimde bulunmak için haftada iki gün yerinde olması gerektiği anlamına geliyor - Zoom için en etkili olduğuna inanıyoruz" dedi ve ekledi: "Şirket olarak kendi teknolojilerimizi kullanmak, yenilik yapmaya devam etmek ve küresel müşterilerimizi desteklemek için daha iyi bir konumdayız."

Diğer pek çok şirket ofise dönüş zorunluluklarını duyurdu, ancak Zoom'un fikir değiştirmesi, teknolojisinin uzaktan çalışmada oynadığı rol göz önüne alındığında şaşırtıcı. Şirketin video konferans hizmeti pandemi sırasında o kadar yaygınlaştı ki, kurumsal adı iş arkadaşlarıyla çevrimiçi bağlantı kurmak için görüntülü sohbet başlatma eylemini tanımlayan bir fiil haline geldi.

Zoom hisseleri, COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle milyonlarca işçinin evde mahsur kalmasının ardından satışların artmasıyla 2020'de altı kat yükseldi. Ancak 2021 yılına gelindiğinde gelir artışı yavaşladı ve hisse senedi düştü. Şirket o tarihten bu yana piyasa değerinden en az 100 milyar dolar kaybetti. Bu yıl hisse senedi durgunlaştı çünkü işletmeler personeli ofise geri göndermeye devam ettikçe Zoom'un video konferans hizmetine daha az ihtiyaç duyuluyor.

Zoom'un pazarlama materyalleri, esnek çalışmanın neredeyse parasal ücret kadar önemli olduğunu öne sürüyor. Zoom tarafından yaptırılan bir anket, çalışanların %43'ünün esnek çalışmayı bir avantajdan ziyade temel bir beklenti olarak gördüğünü ve %70'inin daha esnek bir çalışma ortamı için mevcut işlerinden ayrılmayı düşündüklerini ortaya koydu.

Geçtiğimiz yıl Zoom, işgücünün %2'sinden daha azının bir ofisten çalışacağını duyurdu.

Sözcü, "Çalışanlarımızı ve dağınık ekiplerimizi bağlantıda tutmak ve verimli bir şekilde çalışmak için Zoom platformunun tamamından yararlanmaya devam edeceğiz" dedi.

İlgili Haberler