CFRA, Nike için hedef fiyatını yükseltti

CFRA, Nike için hedef fiyatını yükseltti

Nike hisseleri 10 Ağustos'tan bu yana yaklaşık %20 değer kaybetti.

A+A-

Corporate Finance Research Associates (CFRA) analistleri, Nike (NYSE:NKE) hisselerini Sat'tan Tut'a yükseltirken, 12 aylık fiyat hedefini 88$ olarak korudu.

Analistler, Nike'ın mevcut değerlemesinin şirketin 10 yıllık ortalama ileri F/K katsayısının biraz altında olduğunu, ancak pandemi öncesindeki üç yıllık ortalamasına yakın kaldığını belirtti. Nike hisseleri 10 Ağustos'tan bu yana yaklaşık %20 değer kaybetti.

Analistler bir müşteri notunda, "Nike markasının dünyadaki en ikonik markalardan biri olduğuna ve güçlü bilançosu, büyük hisse geri alım programı ve yönetimin tutarlı uygulaması nedeniyle birçok benzerine kıyasla premium bir değerlemeyi hak ettiğine inanmaya devam ediyoruz. Düşük ve orta gelirli tüketicilerin tasarrufları pandemi öncesi seviyelerin altına düştüğü için önümüzdeki 12 ayın ABD'de NKE için zor geçmesini bekliyoruz, ancak NKE'nin EPS tahminimize ulaşabileceğine inanıyoruz ve şimdi hisselerde değerin ortaya çıktığını görüyoruz. " diye yazdı.

Nike hisseleri Salı günü hisse başına 90,17 dolardan kapandı. Hisse senedi Çarşamba günkü erken işlemlerde %0,4 artış gösterdi.

İlgili Haberler