ChatGPT'ye meydan okuyan Alphabet hisseleri yeniden yükselişte

ChatGPT'ye meydan okuyan Alphabet hisseleri yeniden yükselişte

Google'ın ana şirketi Alphabet Inc'in hisseleri, yapay zekâlı sohbet robotu Bard'ı Avrupa ve Brezilya'da kullanıma sunduğunu açıklamasının ardından Perşembe günü %4,9 artış gösterdi ve denizaşırı mevzuat sorunlarıyla ilgili endişeleri hafifletti.

A+A-

Hisse senedi en son 124,73 dolardan işlem gördü ve ürünü duyurduğu Şubat ayının başından bu yana en büyük tek günlük kazancını elde etme yolunda ilerledi. Hisseler ayrıca seans sırasında Haziran ortasından bu yana en yüksek noktasına ulaştı.

Alphabet hisseleri, S&P 500'ün %0,6 artış göstermesi ve enflasyonun düştüğünü gösteren verilerin etkisiyle genel piyasadan daha iyi bir performans sergiledi.

Bard'ın Avrupa Birliği'ndeki lansmanı şimdiye kadar yerel gizlilik düzenleyicileri tarafından engellenmişti, ancak Google şeffaflık, seçim ve kontrolle ilgili konularda güvence vermek için gözlemcilerle görüştüğünü söyledi.

Yatırım firması AJ Bell'in finansal analiz müdürü Danni Hewson, Perşembe günkü yükselişi Avrupa ve Brezilya'daki lansmana ve Bard'ın yeni dillere açılmasına bağladı.

Hewson "Veri ve gizlilik konusunda bazı endişeler vardı. Açıkçası Avrupalı düzenleyicileri bu konularda rahatlatmayı başardılar ve bu da gerçekten daha fazla avantajın önünü açıyor" şeklinde konuştu.

B Riley Wealth'in baş piyasa stratejisti Art Hogan da Perşembe günkü yükselişi Bard'ın Avrupa ve Brezilya lansmanına bağladı ve "ürünün Şubat lansmanından bu yana en önemli genişlemesine işaret ediyor ve onu Microsoft ile karşı karşıya getiriyor" dedi.

Rakip AI ChatGPT'nin destekçisi Microsoft Perşembe günü %1,1 artış gösterdi.

Şubat ayından bu yana üretken yapay zeka konusundaki yatırımcı heyecanından büyük bir destek gören Alphabet hisseleri bu yıl şu ana kadar yaklaşık %41 artış gösterdi. Microsoft hisseleri 2023'te şu ana kadar %42 artış gösterdi.

Perşembe günü ayrıca TD Cowen, Alphabet hisseleri için fiyat hedefini, arama işinde daha iyi büyüme beklentilerini gerekçe göstererek 130 dolardan 140 dolara yükseltti.

Bu haber toplam 764 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler