Çin Apple'ı yıktı: iPhone 15 satışları kötü gidiyor

Çin Apple'ı yıktı: iPhone 15 satışları kötü gidiyor

Apple, iPhone 15 serisini büyük umutlarla satışa sundu, ancak Çin'den gelen rakamlar teknoloji devini kara kara düşündürüyor.

A+A-

Bloomberg aracılığıyla açıklanan yeni analist araştırmasına göre, Apple'ın en yeni iPhone 15 serisi Çin'de o kadar da iyi satmıyor.

Rapor, iPhone 15'in satışa sunulduğu ilk 17 günde, geçen yıl iPhone 14'ün aynı dönemine kıyasla satışlarında bir düşüş olduğunu gösteriyor. Analistler %4,5'lik bir düşüş tahmin ediyor ki bu da Apple'ın ölçeğinde milyonlarca daha az cihaz satılması anlamına geliyor. Haber üzerine Apple hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %1 düşüş gösterdi.

Satış performansındaki gerileme, tüketici talebinde süregelen zayıflığa ve Huawei gibi yerli rakiplerin güçlü rekabetine bağlanıyor. Jefferies araştırma analistleri Huawei'nin Apple'ı geride bırakarak bölgede en çok satan akıllı telefon üreticisi haline geldiğini belirtiyor ve bu trendin 2024 yılına kadar devam edeceğine inanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Çin, ABD'nin şirkete uyguladığı yaptırımlara rağmen Huawei'nin Mate 60 Pro telefonunu etkileyici bir şekilde piyasaya sürmesine sahne oldu. Devlet ayrıca güvenlik risklerini gerekçe göstererek hükümet yetkililerinin işyerinde iPhone kullanmasını yasakladı. Bazıları bunun sonucunda Apple markasının kültürel olarak zedelendiğini iddia ediyor.

Ancak Apple için haberler o kadar da kötü değil. Çin bölgesindeki zayıflık, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki güçlü görünen iç satışlarla dengelenebilir.

Apple, iPhone 15 satışlarının ilk haftasını da içeren Temmuz - Eylül dönemi satışlarını içeren üç aylık kazanç sonuçlarını 2 Kasım'da açıklayacak.

Bu haber toplam 950 defa okunmuştur
İlgili Haberler