Çin Başbakanı Li: Çin'in ikinci çeyrek büyümesi ilk çeyrekten daha yüksek olacak

Çin Başbakanı Li: Çin'in ikinci çeyrek büyümesi ilk çeyrekten daha yüksek olacak

Çin Başbakanı Li Qiang, Çin'in ikinci çeyrek ekonomik büyümesinin ilk çeyrekteki büyümeden daha yüksek olacağını söyledi.

A+A-

Tianjin'de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu zirvesinde açıklamalarda bulunan Li, Çin'in iç talebi genişletmek için daha etkili politika önlemleri uygulayacağını söyledi.

Çin Başbakanı, etkili iletişim ve diyaloğun hayati önem taşıdığını ve yanlış anlaşılmaları önlemek için ülkelerin bu yolları güçlendirmesi gerektiğini söyledi.

Li, hiçbir ülkenin tek başına tüm sorunları çözemeyeceğini ve birliğin doğru cevap olduğunu belirtti.

Çin Başbakanı Li Qiang Salı günü yaptığı açıklamada ülkesinin %5 civarındaki yıllık büyüme hedefine ulaşma yolunda ilerlediğini söyledi.

İkinci çeyrekteki büyümenin ilk çeyrektekinden daha hızlı olmasının beklendiğini söyledi.

Çin ekonomisi ilk çeyrekte %4,5 ile beklenenden daha iyi bir büyüme kaydetti. Ancak daha sonraki veriler büyümenin yavaşladığına işaret etti. Mayıs ayı ekonomik verileri analistlerin beklentilerini karşılayamadı.

Li, resmi İngilizce çevirinin canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Bu yıl gördüğümüz kadarıyla Çin ekonomisi net bir toparlanma ve iyileşme ivmesi gösteriyor" dedi.

Konferans Salı'dan Perşembe'ye kadar Çin'in Tianjin kentinde devam edecek. Bu yılki toplantı, Dünya Ekonomik Forumu'nun yıllık Çin konferansının pandemiden bu yana ilk kez şahsen düzenlendiğine işaret ediyor.

Li, Ekim ayında yapılan ve çekirdek ekibin Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'e sadık kişilerle doldurulduğu, yirmi yılda bir yapılan liderlik değişikliğinin ardından Mart ayında başbakan oldu.

İlgili Haberler