Çin borsasında yeni dönem, kurallar değişiyor

Çin borsasında yeni dönem, kurallar değişiyor

Deflasyon tehdidi ile uğraşan Çin borsayı canlandırmak için yeni önlemler aldı

A+A-

Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu (CSRC), borsayı canlandırmayı ve yatırımcı güvenini artırmayı amaçlayan bir önlem paketi açıklarken, işlem maliyetlerini düşüreceğini, hisse geri alımlarını destekleyeceğini ve uzun vadeli sermaye sağlayacağını açıkladı.

CSRC, son zamanlarda hararetle tartışılan ancak CSRC'nin yetkisi dışında olan bir önlem olan damga vergisinde bir kesinti yapılıp yapılmayacağı konusunda ise haberi olmadığını söyledi.

CSRC tarafından ortaya konan diğer önlemler arasında hisse senedi fonlarının gelişiminin artırılması, işlem saatlerinin uzatılmasına yönelik planların incelenmesi ve borsada işlem gören şirketlerin cazibesinin artırılması yer alıyor.

Bu önlemler, Çin'in önde gelen liderlerinin Temmuz ayı sonlarında, ülkenin ekonomik toparlanmasının yavaşladığı bir dönemde sarsılan borsayı yeniden canlandırmaya söz vermelerinin ardından geldi.

Nanjing RiskHunt Investment Management Co. araştırma direktörü Pang Xichun, önlemlerin yatırımcıların son derece kötümser olduğu bir piyasaya kısa vadeli bir canlılık getireceğini, belirterek, "Ancak piyasanın temellerini değiştirmeyecekler. Boğa piyasası, kredi genişlemesini artıracak gerçek politikalar gerektirir," dedi

Bu haber toplam 740 defa okunmuştur
İlgili Haberler