รin 2019’da dรผnyanฤฑn en bรผyรผk doฤal gaz ithalatรงฤฑsฤฑ olacak
Uluslararasฤฑ Enerji Ajansฤฑ, รin’in gelecek yฤฑl LNG alฤฑmlarฤฑnฤฑn etkisiyle dรผnyanฤฑn en bรผyรผk doฤal gaz ithalatรงฤฑsฤฑ konumuna geleceฤini sรถyledi.
Gas 2018 yฤฑllฤฑk raporunu yayฤฑnlayan IEA, รin’in doฤal gaz talebinin 2017 ile 2023 arasฤฑnda neredeyse yรผzde 60 artarak 376 milyar metrekรผp seviyesine yรผkseleceฤini รถngรถrdรผ. รin’in LNG ithalatฤฑnฤฑn 2023’e kadar 2017 yฤฑlฤฑndaki 51 milyar metrekรผpten 93 milyar metrekรผpe รงฤฑkacaฤฤฑnฤฑ tahmin etti.
2023’e kadar global LNG ihracatฤฑnฤฑn da yรผzde 30 artacaฤฤฑnฤฑ tahmin eden IEA, ABD’nin ikinci bรผyรผk ihracatรงฤฑ konumuna geleceฤini รถngรถrdรผ.
2017 yฤฑlฤฑnda 391 milyar metrekรผp doฤal gaz ithal edildiฤini ve bunun yรผzde 55’inin รin, Japonya ve Gรผney Kore tarafฤฑndan gerรงekleลtirildiฤini belirten IEA, 2023’te LNG ithalat miktarฤฑnฤฑn 505 milyar metrekรผpe รงฤฑkacaฤฤฑnฤฑ ve bunun yรผzde 48’inin รin, Gรผney Kore ve Japonya tarafฤฑndan alฤฑnacaฤฤฑnฤฑ vurguladฤฑ.







