Çin, faiz sabit tutarak kredilerini kısmen yenileyebilir

Çin, faiz sabit tutarak kredilerini kısmen yenileyebilir

Piyasalar, Çin'in bir yıllık orta vadeli borç verme olanağının (MLF) faiz oranını değiştirmeyeceğini düşünüyor ancak vadesi dolan kredileri yenileyip yenilemeyeceği konusunda endişeler var.

A+A-

Çin merkez bankasının Pazartesi günü vadesi dolan orta vadeli politika kredilerini kısmen yenilemesi, borçlanma maliyetlerini ise üst üste yedinci ay değiştirmemesi bekleniyor.

Artan yurt içi enflasyonist baskı, diğer büyük ekonomilerin faiz oranlarını agresif bir şekilde yükselttiği bir ortamda, COVID-19 şoklarından yavaş yavaş toparlanan ekonomiyi desteklemek için politika manevrası için alanı daha da sınırlıyor.

Bu hafta 32 piyasa gözlemcisinin katıldığı bir ankette, tüm katılımcılar %2,85 olan bir yıllık orta vadeli borç verme olanağının (MLF) faiz oranında değişiklik olmayacağını tahmin ediyor.

Piyasalar, borçlanma maliyetleri konusunda endişe duymak yerine, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) 600 milyar yuan (89.04 milyar dolar) vadesi dolan bu tür kredileri Pazartesi günü tamamen yenileyip yenilemeyeceği konusunda endişeli.

Ankete katılanların 29'u veya % 90,6'sı kısmi bir yenileme olacağını tahmin ederken, geri kalan üçü merkez bankasının vadesi gelen kredileri tamamen uzatmasını beklediğini söyledi.