Çin, gelir dağılımını yeniden düzenleyecek

Çin, gelir dağılımını yeniden düzenleyecek

Çin Devlet Başkanı Şi, gelir dağılımının yeniden düzenlemesini içeren "ortak refah" ismindeki taslağı sundu.

A+A-

Çin Devlet Başkanı Şi, gelir dağılımının yeniden düzenlemesini içeren "ortak refah" ismindeki taslağı sundu. bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan habere göre; Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, ülkedeki gelir dağılımının yeniden düzenlemesini içeren "ortak refah" ismindeki taslağı Mali ve Ekonomik İşlerden Sorumlu Merkez Komitesi'ne sundu.

Çin Komünist Partisi'nin Mali ve Ekonomik İşlerden Sorumlu Merkez Komitesi'nin Salı günkü toplantısında hükümet, ülkedeki zengin kesimi hedef alan yeni ulusal stratejisini açıkladı.

Çin’in resmi haber ajansı Xinhua tarafından yayınlanan toplantının özetine göre yetkililer, gelirlere ilişkin regülasyonları güçlendirme, yasal yollarla elde edilen geliri koruma ve yüksek gelirli grupları ve işletmeleri kaynaklarını topluma daha fazla aktarmasına teşvik etmeyi taahhüt etti.

Aynı zamanda yetkililerin toplantıda, orta gelirli kişi sayısını yükseltme, düşük gelir grubunun kazançlarını artırma ve yasadışı geliri yasaklama konusunu ele aldığı aktarıldı. Doğu Çin'deki Zhejiang eyaleti sunulan taslak çalışma için pilot bölge olarak seçildi.