Ekonomi Bakanlฤฑฤฤฑnฤฑn “ฤฐthalatta Haksฤฑz Rekabetin รnlenmesine ฤฐliลkin Tebliฤi”, Resmi Gazete’de yayฤฑmlandฤฑ.
Tebliฤle รin menลeli duvar tipi split klimalar, bunlarฤฑn iรง ve dฤฑล รผnitelerine yรถnelik baลlatฤฑlan nihai gรถzden geรงirme soruลturmasฤฑnda alฤฑnan karar yรผrรผrlรผฤe konuldu.
Yapฤฑlan soruลturma sonunda, sรถz konusu รผrรผnlerin ithalatฤฑnda uygulanan dampinge karลฤฑ kesin รถnlemin aynen uygulanmaya devam edilmesine karar verildi.
รte yandan, Malezya, Endonezya, Filipinler, Pakistan ve Vietnam’a รถnlemlerin etkisiz kฤฑlฤฑnmasฤฑnฤฑn tespit edilmesi sonucu teลmil edilen tedbirler de sรผrdรผrรผlecek.
Sรถz konusu รผrรผnlerin ithalatฤฑnda CIF (ฤฐthalatta malฤฑn bedeline, sigorta ve taลฤฑma giderlerinin de eklenmesiyle oluลan fiyat) bedelinin yรผzde 25’i kadar dampinge karลฤฑ รถnlem uygulanmasฤฑ kararlaลtฤฑrฤฑldฤฑ.







