Çin MB rezerv oranını düşürmek için daha fazla esnekliğe sahip

Çin MB rezerv oranını düşürmek için daha fazla esnekliğe sahip

Çin Merkez Bankası, faiz oranları yerine rezerv oranını düşürmek için daha fazla alana sahip.

A+A-

Çin Merkez Bankası'nın eski istatistik ve analiz direktörü Sheng Songcheng, faiz oranları yerine rezerv oranını düşürmek için daha fazla alana sahip olduğunu söyledi 

Sheng, Çin'in istikrarlı bir büyüme gerçekleştirmesi içi önümüzdeki yıl proaktif maliye politikası uygulamasının muhtemel olduğunun da vurguladı.

Shanghai Securities News'a konuşan Sheng, "Gelecek yıl Çin'in pozitif maliye politikası, pozitif maliye politikası ile uyumlu para politikaları ve zorunlu karşılık oranını düşürmek için nispeten geniş bir politika alanı uygulamaya devam etmesi bekleniyor" dedi.

Sheng, faiz oranlarının ve kredi faiz oranlarının düşük seviyelerde olması nedeniyle bankaların zorunlu karşılık oranlarını (ZKR) düşürmek için faiz oranlarını düşürmekten daha fazla alan olduğunu vurguladı.

Çin'in para politikasının iç ve dış dengeyi göz önünde bulundurması gerektiğinden faiz oranlarını düşürme konusunda ihtiyatlı davrandığını ifade eden Sheng, "Çin ve ABD arasındaki faiz oranı farkının bir istikrar dönemine girmesi bekleniyor, bu nedenle renminbi (yuan) muhtemelen hafif bir değerlenme eğilimini sürdürecek, ancak değerlenme sınırlı olacak." diye konuştu.

İlgili Haberler