Çin Merkez Bankası'ndan özel sektöre fonlama desteği

Çin Merkez Bankası'ndan özel sektöre fonlama desteği

Çin Merkez Bankası özel sektör toplantısı sonrasında özel sektöre fonlama desteğini artıracaklarını açıkladı.

A+A-

Çin Merkez Bankası, aralarında gayrimenkul şirketlerinin de olduğu özel sektör toplantısı sonrası, özel sektöre fonlama desteğini artıracaklarını açıkladı.

Bankanın yeni başkanı Pan Gongsheng, toplantıda sekiz şirketin temsilcilerinden yaşadıkları finansman zorluklarını dinledi. Toplantıda ICBC de dahil olmak üzere bankacılık temsilcileri de yer aldı.

Pan, yaptığı açıklamada özel sektör firmalarının tahvil ihraçlarını destekleyen aracın kapsamını genişleteceklerini ve konut piyasasının sağlıklı gelişimi için geliştiricilerin mantıklı finansman ihtiyacını karşılayacaklarını belirtti.

CreditSights Kıdemli Analisti Zerlina Zeng, toplantıda verilen mesajların Politbüro’nun güvercin duruşunu yansıttığını, ancak bankanın mevcut dışında yeni fonlama desteği önlemi açıklamaktan da kaçındığını bildirdi.

Pinpoint Asset Management Başekonomisti Zhang Zhiwei de bu toplantı sonrası yeni önlemlerin gelip gelmediğinin belirsiz olduğunu söyledi. Zhang “Başta gayrimenkul olmak üzere stres altındaki sektörlerin daha fazla finansal yardıma ihtiyacı var” yorumunu yaptı.

İlgili Haberler