Çin piyasalarında tavsiye düştü

Çin piyasalarında tavsiye düştü

Morgan Stanley Çin piyasalarına dair tavsiyesini 7.5 yıl aradan sonra ilk kez düşürdü.

A+A-

Morgan Stanley tarafından bugün yayınlanan raporda Çin hisse senedi piyasalarına dair yatırım tavsiyesi 7.5 yıldır bulunduğu "piyasa üstü ağırlık" (overweight) seviyesinden "piyasa ağırlığı" (equalweight) seviyesine düşürüldü.


Çin hisse senedi piyasalarında son dönemde yaşanan sert yükselişlerin ardından görece değerlerde bozulma yaşandığı ve piyasanın teknik olarak aşırı alınmışlık alanına girildiği ifade edildi.

Morgan Stanley analistleri, ayrıca devam eden makro ekonomik koşullarda bir düzelme görülmediği ve karlılıklara ilişkin revizyonlarında da hayal kırıklığı yaşandığını vurguladı. Bununla birlikte Çin'in gelişen piyasalardaki rakiplerine oranla görece olarak daha yüksek skora sahip olduğu vurgulandı.

Morgan Stanley ayrıca Rusya'ya dair değerlendirmesini piyasa düzeyinde ağırlık (equalweight) seviyesinden piyasa altı ağırlık (underweight) seviyesine ve Tayvan piyasalarına ilişkin tavsiyesini piyasa üstü ağırlık (overweight) seviyesinden
piyasa düzeyinde ağırlık (equalweight) seviyesine düşürdüğünü belirtti.  

Bu haber toplam 1496 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.