Çin ve Rusya alüminyum sanayide iş birliğine gitti

Çin ve Rusya alüminyum sanayide iş birliğine gitti

Çin ve Rusya alüminyum sanayi birlikleri tedarik zinciri boyunca işbirliği için anlaştı.

A+A-

Çin ve Rusya alüminyum sanayi birlikleri, Ukrayna'nın işgalinin ardından iki ülkenin bağlarını derinleştirmesiyle tedarik zinciri boyunca işbirliğini genişletmeyi umuyor.

Çin Demir Dışı Metaller Endüstrisi Birliği'nden (CNIA) yapılan açıklamada, Pekin'de Rusya Alüminyum Birliği ile bir mutabakat zaptı imzalandığı belirtildi. CNIA'nın parti sekreter yardımcısı Fan Shunke, daha fazla ayrıntı vermeden amacın alümina, alüminyum imalatı ve alüminyum ürünleri konusunda daha yakın işbirliği yapmak olduğunu söyledi.

Mutabakat zaptı, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önümüzdeki ay Çin'e yapacağı ziyaret ve Devlet Başkanı Xi Jinping ile yüz yüze yapacağı görüşme öncesinde imzalandı. Rusya, enerji ve emtia pazarı olarak Asya'nın en büyük ekonomisine daha bağımlı hale geldi. Ayrıca Ukrayna, Avustralya ve başka yerlerden düzenli tedarik imkanını kaybettikten sonra alüminyum yapımında kullanılan Çin alüminasını giderek artan miktarlarda satın aldı.

Aralarında ülkenin en büyük alüminyum üreticisi United Co. Ülkenin en büyük alüminyum üreticisi Rusal International PJSC yetkililerinin de aralarında bulunduğu bir Rus heyeti bu hafta Çin'de bir endüstri konferansına katılıyor. Rusal, Ningxia özerk bölgesindeki toplantıda yaptığı sunumda Çinli firmaları Rusya'nın doğusundaki bir alüminyum sanayi parkına yatırım yapmaya davet etti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler