Çin zorunlu karşılıkları düşürdü

Çin zorunlu karşılıkları düşürdü

Çin yönetimi zorunlu karşılık oranlarında indirime giderek canlandırma yönündeki adım attı.

A+A-

Çin'de liderler canlandırma yönüne geçiş yaptılar ve ekonomik büyümenin son 6 yılın en düşük seviyesine gerilediğini gösteren verinin açıklanmasının bir kaç gün sonrasında kreditörlerin rezerv olarak bulundurmaları gereken para miktarını küresel kriz sonrası en düşük seviyeye çektiler.

Çin Merkez Bankası'nın internet sayfasında Pazar günü yer alan duyuruda 20 Nisan tarihinden itibaren geçerli olmak üzere zorunlu karşılık oranlarının bir puan düşürüldüğü ifade edildi.

Zorunlu karşılılarda bu yılın ikinci indirimi olan bu karar aynı zamanda 2008 Kasım ayından bu yana zorunlu karşılıklarda yapılan en yüksek indirimi ifade etti. Zorunlu karşılık oranları yüzde 18.5 ile halen daha uluslararası standartların üzerinde bulunuyor.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd.'in Çin piyasaları baş ekonomisti Liu Li-Gang konuya ilişkin değerlendirmesinde "Zorunlu karşılıklardaki bu indirim piyasaların ve bankaların beklentilerinin üzerinde bir dinrim oldu ve bankalar lilidite ile dolacak ve zaten aşırı ısınmış durumdaki hisse senedi piyasalarına yeni yakıt sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu. 

Bu haber toplam 2787 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.