Çin'de gayrimenkul hisselerinde sert yükseliş

Çin'de gayrimenkul hisselerinde sert yükseliş

Çin'de gayrimenkul sektörüne yönelik destek paketlerinin genişletileceğine dair beklentiler zor durumdaki emlak şirketlerinin hisselerinde rekor yükselişler yaşanmasına neden oldu.

A+A-

Çinli yetkililerin emlak sektörüne yönelik desteği genişleteceğine dair spekülatif fiyatlamalar, zor günler geçiren bazı gayrimenkul geliştiricilerin rekor düzeyde artış göstermesine neden oldu.

Çinli inşaat şirketlerini takip eden Bloomberg Intelligence göstergesi bu yılın en yüksek değeri olan yüzde 11’e varan artış kaydetti. 

En çok toparlananlar arasında değerlemeleri en düşük olan ağır borçlu gayrimenkul geliştiriciler yer alırken, Sunac China Holdings ticaret hacmindeki yükselişin yanı sıra yüzde 73’e kadar yükseliş kaydetti. China Evergrande Group da yüzde 83 değer kazandı.

Yaşanan ani artış, emlak sektöründeki mali sorunların derinleştiğine dair işaretlerin gözlendiği Ağustos ayındaki düşüşlerin ardından geldi.

Yetkililer, son haftalarda bazı ev alıcıları için peşinatların düşürülmesi ve ipotek kurallarının gevşetilmesi de dahil olmak üzere, kriz sonrası yaşanan düşüşlerde bir taban seviyesi oluşturmak amacıyla daha cesur önlemler uygulamaya başladı. 

Son yükseliş, açıklanan desteklerin de ötesine geçerek Çin’in üst düzey şehirler dışındaki çoğu bölgede ev satın alma kısıtlamalarını kaldırması gerektiğini söyleyen Securities Times makalesi sonrasında yaşandı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler