Çin'de KOBİ endeksi 2 yılın zirvesini gördü

Çin'de KOBİ endeksi 2 yılın zirvesini gördü

Çin'de KOBİ endeksi, son iki yılın en yüksek değerine ulaştı.

A+A-

Çin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği’nin bugün paylaştığı bilgilere göre, ekonomik büyümeyi destekleyen politikaların uygulanmasıyla yılın üçüncü çeyreğinde Çin’in küçük ve orta ölçekli işletme gelişim endeksi artış gösterdi.

Buna göre, Çin’in KOBİ gelişim endeksi, yılın ilk çeyreğinde 1,3 puan artarak önemli bir yükseliş kaydetti. Yılın ikinci çeyreğinde 0,3 puan düşen endeks, üçüncü çeyrekte 0,2 puan artarak 89,2 değerine ulaştı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği Genel Sekreteri Xie Ji, 89,2 değerindeki endeksin 2022 yılının aynı dönemine göre, daha yüksek olduğunu ve son iki yılın en yüksek değerine yaklaştığını belirtti.

Öte yandan Lojistik Performans Endeksi, eylül ayında aylık bazda 3,2 puan artarak yüzde 53,5 olarak gerçekleşti. Çin Lojistik ve Satın Alma Federasyonu tarafından açıklanan veriler, eylül ayında lojistik alanındaki canlılığın arttığını ve lojistik sektöründeki büyüme eğiliminin genel olarak korunduğunu gösterdi.

Bölge bazında, ülkenin doğu kesimindeki lojistik sektörünün canlandığı, eylül ayında toplam iş hacmi endeksinin aylık bazda 2,2 puan yükselerek yüzde 53,8 olarak kayda geçtiği bildirildi. Çin’in orta ve batı kesimlerindeki iş hacmi endekslerinin ise ülkenin genel seviyesinin altında kalmasına rağmen, genişleme aralığında bulunduğunun altı çizildi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler