Yabancılar Asya hisse senetlerini satma yarışına girdi

Yabancılar Asya hisse senetlerini satma yarışına girdi

Asya hisse senetlerinden Eylül ayında büyük miktarda yabancı çıkışı yaşadı.

A+A-

Asya hisse senetleri, ABD'de faiz oranlarının uzun bir süre daha yüksek kalacağı endişesi ve Hazine getirilerindeki artış nedeniyle Eylül ayında büyük miktarda yabancı çıkışı yaşadı.

Tayvan, Hindistan, Güney Kore, Endonezya, Filipinler, Tayland ve Vietnam borsalarından elde edilen veriler, yabancıların Eylül ayında net 11,26 milyar dolar değerinde bölgesel hisse senedini elden çıkardığını ve bunun Haziran 2022'den bu yana en büyük çıkış olduğunu gösterdi.

MSCI Asya-Pasifik endeksi Eylül ayında %2,9 düşerek 156,37 ile son altı ayın en düşük seviyesini gördü.

Goldman Sachs'ın Asya Pasifik hisse senedi stratejisti Timothy Moe, "ABD oranlarıyla korelasyonlar tüm Asya piyasaları ve sektörlerinde daha olumsuz hale geldi, bu da yükselen oranların hisse senedi getirileri üzerinde olumsuz bir etki yarattığını gösteriyor" dedi.

ANZ Bank Asya Araştırma Başkanı Khoon Goh da "Çatışma küresel petrol fiyatlarını yukarı çekti ve yakın vadede yatırımcı duyarlılığı üzerinde baskı yaratması muhtemel" dedi.

Goh, Asya'daki son tüketici fiyat endeksi verilerinin yüksek enerji ve gıda fiyatları nedeniyle yukarı yönlü sürpriz yaptığını ve petrol fiyatlarının daha da yükselmesinin bölge merkez bankaları için işleri daha da karmaşık hale getireceğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler