Dรผnyanฤฑn ikinci en bรผyรผk ekonomisi รin Nisan ayฤฑnda, otoritelerin endiลe verici seviyelere รงฤฑktฤฑฤฤฑ dรผลรผnรผlen finansal kadฤฑraรง iรงin รถnlem almalarฤฑ ile birlikte vites kรผรงรผlttรผ.
รin’in sanayi รผretimi Nisan ayฤฑnda geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ ayฤฑna gรถre yรผzde 6.5 yรผkseldi. Bloomberg’in anketine katฤฑlan ekonomistlerin tahminlerinin medyanฤฑna gรถre bu verinin yรผzde 7 artmasฤฑ bekleniyordu. Sanayi รผretimi Mart ayฤฑnda yรผzde 7.6 artmฤฑลtฤฑ.
Perakende satฤฑลlar aynฤฑ dรถnemde, yรผzde 10.8 artmasฤฑ beklenirken yรผzde 10.7 artฤฑล gรถsterdi. Bu veri รงรถnceki ay yรผzde 10.9 artmฤฑลtฤฑ.
Kฤฑrsal kesim hariรง sabit sermaye yatฤฑrฤฑmlarฤฑ yฤฑlฤฑn ilk dรถrt ayฤฑnda yรผzde 8.9 arttฤฑ. Bu verinin yรผzde 9.1 artmasฤฑ bekleniyordu. Yatฤฑrฤฑmlar รถnceki dรถnemde yรผzde 9.2 artฤฑล gรถstermiลti.
รin’de ilk รงeyrekteki gรผรงlรผ performansฤฑn ardฤฑndan bรผyรผme ivmesi, politika yapฤฑcฤฑlarฤฑn gรถlge kredileri ve kaldฤฑracฤฑ durdurmaya yรถnelik kฤฑsฤฑtlamalra getirmesi ile birlikte yumuลadฤฑ. Hisse senedi ve kredi piyasalaarฤฑ otoritelerin bu tedbirlerinden dolayฤฑ sert satฤฑลlarla karลฤฑlaลฤฑrken, ekonominin temel gรถstergeleri, reflasyonun ลirket karlarฤฑnฤฑ gรผรงlendirmesi ve dฤฑล talebinn kรผresel bรผyรผmedeki hฤฑzlanmadan destek almasฤฑ ile birlikte gรผcรผnรผ sรผrdรผrรผyor.
Hong Kong’da Macquarie Securities Ltd. รin ekonomisi baลkanฤฑ Larry Hu, “Tรผm veriler bize aynฤฑ mesajฤฑ gรถnderiyor: Ekonomi Nisan ayฤฑnda kaydedeฤer bir ลekilde yavaลladฤฑ,” dedi ve “Ancak bรผyรผmenin halen iyi olduฤu dikkate alฤฑndฤฑฤฤฑnda, ikinci รงeyrekte, politika yapฤฑcฤฑlar halen finansal riskin azaltฤฑlmasฤฑna odaklanacak” ลeklinde gรถrรผล bildirdi.







