รin Ulusal Saฤlฤฑk Komisyonundan yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, รผlkede son 24 saatte 19’u yurt dฤฑลฤฑ kaynaklฤฑ 57 COVID-19 vakasฤฑ tespit edildi.
Bu, 89 vakanฤฑn saptandฤฑฤฤฑ 14 Nisan’dan bu yana en yรผksek gรผnlรผk vaka sayฤฑsฤฑ oldu.
รlke iรงi kaynaklฤฑ vakalarฤฑn 36’sฤฑ baลkent Pekin’de ve diฤer 2’si Liaoning eyaletinde kaydedilirken, Guangdong eyaletinde 17, ลanghay ve รongรงing kentinde birer yurt dฤฑลฤฑ kaynaklฤฑ vaka gรถrรผldรผ.
Saฤlฤฑk Komisyonu ayrฤฑca, COVID-19 nedeniyle can kaybฤฑnฤฑn olmadฤฑฤฤฑ bilgisi paylaลtฤฑ.
Bu arada Pekin’de salgฤฑnฤฑn tekrar ortaya รงฤฑkmasฤฑnda baฤlantฤฑlฤฑ ve vaka sayฤฑsฤฑnฤฑn yeniden artmasฤฑna neden olan tarฤฑm รผrรผnleri pazarฤฑnฤฑn kapatฤฑlmasฤฑ sonrasฤฑ yapฤฑlan testlerde dรผn 46 kiลinin testinin pozitif รงฤฑktฤฑฤฤฑ bildirilmiลti.
Saptanan vakalar sonrasฤฑ pazar civarฤฑndaki 11 yerleลim alanฤฑn sokaฤa รงฤฑkma uygulamasฤฑ, spor alanlarฤฑnda faaliyetlerin askฤฑya alฤฑnmasฤฑ ve 9 okulda eฤitime ara verilmesi gibi รงeลitli tedbirler alฤฑndฤฑฤฤฑ aรงฤฑklanmฤฑลtฤฑ.
Toplam vaka sayฤฑsฤฑnฤฑn 83 bin 132’ye รงฤฑktฤฑฤฤฑ รผlkede, ลu ana kadar 4 bin 634 kiลi yaลamฤฑnฤฑ yitirdi.







