Çin'deki gelişmeler alüminyum ve çinko fiyatlarını aşağı çekti

Çin'deki gelişmeler alüminyum ve çinko fiyatlarını aşağı çekti

Çin’de kötü gelen imalat ve konut verileri alüminyum ve çinko fiyatlarını da etkiledi. Çin ekonomisinin toparlanamama endişeleri eşliğinde çinko ve alüminyum fiyatları bir ayın zirvesinden geri döndü.

A+A-

Çin’de son imalat ve konut sektörü verilerinin en büyük metal tüketicisi olan ülkedeki toparlanmaya yönelik endişeleri artırmasıyla alüminyum ve çinko 1 ayın zirvesinden geriledi.

Çin’de fabrika faaliyetleri Temmuz’da sürpriz biçimde daraldı, konut satışları da azalarak Kovid-19 vakaları nedeniyle ekonomideki toparlanmanın hala kırılgan olduğuna işaret etti. Çin Ulusal İstatistik Ofisi’nin dün açıkladığı verilere göre imalat PMI endeksi Haziran’da 50,2’den 49’a gerilemişti.

Alüminyum ve çinko fiyatları talebini artacağı beklentisiyle Mart’tan beri ilk aylık yükselişini kaydetmişti. Çin Nonferrous Metals Industry Association Sözcüsü Chen Xuesen baz metal fiyatlarında baskının yılın ikinci yarısında da devam edebileceğini, Çin’in baz metal ihracatının düşebileceğini ifade etti.

Alüminyum bugün Londra Metal Borsası’nda yüzde 1,5 düşüşle ton başına 2,451 dolardan işlem görürken çinko yüzde 0,4, bakır yüzde 0,2 düşüş kaydetti.

İlgili Haberler