Çin'in en büyük kredi kuruluşundan sürpriz gayrimenkul kararı

Çin'in en büyük kredi kuruluşundan sürpriz gayrimenkul kararı

Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co. 41 gayrimenkul geliştiriciyi finansman desteği için uygun firmalar listesine aldı.

A+A-

Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co. 41 gayrimenkul geliştiriciyi finansman desteği için uygun firmalar listesine aldı ve bu, ülkenin emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi oldu.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynakların Bloomberg News'a verdikleri bilgiye göre, bankanın inşaatçıların makul finansman taleplerini karşılamak amacıyla kredi limitlerinin genişletilmesiyle ilgili kriterleri değiştirmeye karar verdi ve bunun geçen ay hükümetin düzenlediği önemli bir yıllık ekonomik konferansta belirlendi. Değişiklikler risk değerlendirmesi ve onay prosedürleri gibi alanları kapsıyor.

Listedeki inşaatçıların yarısından fazlasının Poly Property Group Co. ve Beijing Urban Construction Group Co. gibi devlet destekli şirketler olduğu belirtiliyor. Geri kalanlar ise Longfor Group Holdings Ltd., China Vanke Co. ve Gemdale Corp. gibi özel sektör şirketlerini kapsıyor. Ping An Bank'ın listeyi bu ayın başlarında departmanlarına ve şubelerine dağıttığı da ifade ediliyor.

İlgili Haberler