Petrol, yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn รin’deki olumlu talep gรถrรผnรผmรผ ve Fed’in daha az kฤฑsฤฑtlayฤฑcฤฑ para politikasฤฑ uygulayacaฤฤฑ beklentisi dolayฤฑsฤฑyla yeni haftaya yรผkseliลle baลladฤฑ.
ABD ham petrolรผ geรงen haftayฤฑ yรผzde 8 dรผลรผลle kapattฤฑktan sonra Pazartesi gรผnรผ varil baลฤฑna 75 dolara yรผkseldi.
People’s Daily ile yapฤฑlan bir rรถportaja gรถre รinli bir merkez bankasฤฑ yetkilisi, Pekin hane halklarฤฑna ve ลirketlere daha fazla mali destek saฤlar saฤlamaz รผlkenin bรผyรผmesinin yeniden yoluna gireceฤini sรถyledi.
RHB Investment Bank Analisti Sean Lim, “รin’in sฤฑnฤฑrlarฤฑ yeniden aรงmasฤฑnฤฑn etkisinin hissedilmesi biraz zaman alacak. Taleple ilgili endiลeler devam ediyor. Orta vadede daha dengeli bir petrol piyasasฤฑ bekliyoruzโ dedi.
Fed‘e yรถnelik beklentiler ABD’de istihdam verilerinin รผcret artฤฑลlarฤฑnฤฑn hฤฑz kestiฤine iลaret etmesinin ardฤฑndan deฤiลim gรถstermiลti.
Petrol, 2023’e zayฤฑf bir baลlangฤฑรง yaptฤฑ. Bununla birlikte, รผst dรผzey koruma fonu yรถneticisi Pierre Andurand, Asya’nฤฑn Kovid ile ilgili kapanmalarฤฑnฤฑn ardฤฑndan tamamen yeniden aรงฤฑlmasฤฑ durumunda ham petrolรผn bu yฤฑl varil baลฤฑna 140 dolarฤฑ geรงebileceฤini sรถyledi.
Bloomberg’in haberine gรถre ise Biden yรถnetimi, tekliflerin ya รงok maliyetli olduฤuna ya da gerekli รถzellikleri karลฤฑlamadฤฑฤฤฑna karar verdikten sonra acil durum petrol rezervini yeniden doldurmak iรงin alฤฑmlarฤฑ erteliyor.







