Çin'in risk primi 2 yılın zirvesine çıktı

Çin'in risk primi 2 yılın zirvesine çıktı

Çin'in risk primi, Rusya'nın Ukrayna işgali nedeniyle tüm dünyada ortaya çıkan enflasyonist durumdan etkilenirken artan Kovid-19 vakaları ve yavaşlayan emlak sektörü nedeniyle yükseliş ivmesini devam ettirdi.

A+A-

Çin’in risk primi dünya genelinde artan kredi risk primi oranlarıyla benzerlik göstererek son iki yılın zirvesine ulaştı.

Rusya’nın Ukrayna işgali, tüm dünyada artan CDS oranlarında kısmen etkili olurken yatırımcılar da İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa’da yaşanan en ciddi güvenlik krizi ve bu durumun enflasyonist etkileriyle mücadele ediyor.

Çin’de son dönemde artan Kovid-19 vakaları ve yavaşlayan gayrimenkul sektörü Çin varlıklarıyla ilgili olarak yatırımcılarının endişelerinin yoğunlaşmasına neden oluyor.

DBS Group Holdings stratejisti Chang Wei Liang konuyla ilgili “Çin’in CDS oranları Asya’da yaşanan daha geniş bir trendle uyumlu olarak artsa da ülkenin Rusya ile olan ticari ilişkileri nedeniyle ABD’nin incelemesi riski de bu fiyatlamaya eklenebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler