Çinli Baidu'dan Apple'a 'sahte kopya' davası

Çinli Baidu'dan Apple'a 'sahte kopya' davası

Çinli arama motoru devi Baidu, Apple'ın uygulama mağazasında bulunan Ernie bot uygulamasının sahte kopyaları nedeniyle "ilgili" uygulama geliştiricileri ve Apple aleyhine dava açtı.

A+A-

Baidu'nun geçen ay piyasaya sürdüğü yapay zekâ destekli Ernie botu, Çin'in ABD tarafından geliştirilen ChatGPT sohbet robotuna en yakın cevabı olarak lanse edildi. Ancak Baidu'ya göre Ernie'nin pek çok sahte kopyası türedi. 

Bu çerçevede şirket, Ernie botunun sahte uygulamalarının arkasındaki geliştiricilere ve Apple şirketine karşı Pekin Haidian Halk Mahkemesi'nde dava açtığını söyledi.

Baidu, Cuma günü geç saatlerde resmi "Baidu AI" WeChat hesabından yaptığı açıklamada, "Şu anda Ernie'nin herhangi bir resmi uygulaması yok" dedi.

Ayrıca mahkeme dosyasının bir fotoğrafını da yayınladı.

"Şirketimizin resmi duyurusuna kadar, App Store veya diğer mağazalarda gördüğünüz tüm Ernie uygulamaları sahtedir" denildi.

Cumartesi günü Reuters tarafından yapılan bir araştırmada, Apple'ın App Store'unda hala Ernie botunun Çince adını taşıyan ve hepsi sahte olan en az dört uygulama olduğu tespit edildi.

Ernie botu yalnızca erişim kodu için başvuran ve erişim kodu alan kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Baidu açıklamasında erişim kodlarını satan kişilere karşı da uyarıda bulundu.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler