Tesla'ya gizlilik ihlali iddiasıyla toplu dava açıldı

Tesla'ya gizlilik ihlali iddiasıyla toplu dava açıldı

Kaliforniya'da yaşayan bir Tesla sahibi, elektrikli otomobil üreticisini müşterilerin mahremiyetini ihlal etmekle suçladı, toplu davanın önünü açtı.

A+A-

ABD Kaliforniya Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi'ndeki dava, Reuters'in Perşembe günü Tesla çalışanlarından oluşan grupların, 2019 ve 2022 yılları arasında müşterilerin araç kameraları tarafından kaydedilen bazen son derece istilacı video ve görüntüleri dahili bir mesajlaşma sistemi aracılığıyla özel olarak paylaştığını bildirmesinin ardından geldi.

Tesla'nın Model Y'sine sahip olan San Francisco sakini Henry Yeh tarafından açılan davada, Tesla çalışanlarının "zevksiz ve haksız eğlenceleri" ve "gizlice kaydedilenlerin aşağılanması" için görüntü ve videolara erişebildikleri iddia ediliyor.

Yeh'i temsil eden avukat Jack Fitzgerald yaptığı açıklamada, "Herkes gibi Bay Yeh de Tesla'nın kameralarının Kaliforniya Anayasası'nın titizlikle koruduğu ailesinin mahremiyetini ihlal etmek için kullanılabileceği fikrine öfkelendi" dedi.

Fitzgerald, "Tesla'nın bu ihlallerden ve gevşek gizlilik uygulamalarını kendisine ve diğer Tesla sahiplerine yanlış tanıtmaktan sorumlu tutulması gerekiyor" dedi.

Davada Tesla'nın davranışının "korkunç" ve "son derece saldırgan" olduğu belirtildi.

Yeh'in şikayetini "kendisine benzer durumdaki Tesla sahipleri ve genel kamuoyu adına Tesla'ya karşı yaptığı belirtildi. Şikayette, muhtemel sınıfın son dört yıl içinde bir Tesla'ya sahip olan veya kiralayan bireyleri içereceği belirtildi.

Çıkan haberler de bu davanın konusunu doğrular nitelikte. Bazı Tesla çalışanlarının müşterileri "çamaşır yıkarken ve gerçekten mahrem şeyler yaparken" görebildiği ortaya çıktı."

Davada, "Gerçekten de, ebeveynlerin çocuklarının mahremiyetine ilişkin menfaatleri, toplumun tanıdığı en temel özgürlük menfaatlerinden biridir" denildi.

Dava, mahkemeden "Tesla'nın müşterilerin ve diğerlerinin mahremiyetini ihlal etmek de dahil olmak üzere haksız davranışlarda bulunmasını engellemesini ve fiili ve cezai zararların tazmin edilmesini" talep ediyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler